«No Time To Die»: Γιατί χρειάστηκαν 38.000 λίτρα Coca Cola για ένα stunt;

daniel-craig-James-bond
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Daniel Craig είχε μια φαεινή ιδέα.

Ένας παραγωγός του «No Time To Die» αποκάλυψε πως χρησιμοποιήθηκαν περίπου 38.000 λίτρα Coca Cola για ένα stunt στην 25η ταινία του James Bond. Πιο συγκεκριμένα οι τεράστια ποσότητα του αναψυκτικού βοήθησε ώστε ένας πλακόστρωτος δρόμος να γίνει λιγότερο ολισθηρός και πιο ασφαλής για τους κασκαντέρ.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε ο υπεύθυνος των stunts της ταινίας, ο Lee Morrison, ο οποίος εξήγησε πως η ιδέα ανήκει στον Daniel Craig. Στα πλαίσια του επικίνδυνου stunt, ο κασκαντέρ που υποδύεται τον Bond οδηγεί μια μηχανή και πρέπει να κάνει ένα άλμα πάνω από έναν τοίχο επτά περίπου μέτρων και να προσγειωθεί στον πλακόστρωτο δρόμο. Για να γίνει πιο ασφαλής η «προσγείωση», ο Craig είχε την ιδέα να ρίξουν το αναψυκτικό στο δρόμο, το οποίο αφού στεγνώσει θα κολλάει και θα τον κάνει λιγότερο ολισθηρό.

Shutterstock / Jarek Wilkiewicz

«Ξόδεψα σχεδόν 60.000 ευρώ ψεκάζοντας Coca Cola στη Ματέρα. Ψεκάζω Coca Cola σε ολισθηρές επιφάνειες για πολλά χρόνια» εξήγησε ο Morrison σε συνέντευξη του στο Total Film, συμπληρώνοντας πως το αναψυκτικό «κάνει τα πάντα να φαίνονται πολύ καθαρά αφού καθαριστεί».

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του «007», η οποία θα είναι και η τελευταία του Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πραγματοποιηθεί τελικά τον προσεχή Απρίλιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της γενικότερης αβεβαιότητας στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Σε δηλώσεις του, ο Βρετανός ηθοποιός υποστήριξε την απόφαση της Warner Brothers.

Shutterstock

«Θέλουμε ο κόσμος να πάει και να δει αυτή την ταινία, με τον σωστό τρόπο, με ασφάλεια. Οι κινηματογράφοι σε όλο τον κόσμο είναι κλειστοί αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να κυκλοφορήσουμε την ταινία ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και αυτή δεν είναι η κατάλληλη εποχή. Οπότε, με σταυρωμένα τα δάχτυλα, η 2α Απριλίου θα είναι η μέρα μας» υπογράμμισε ο Craig.