Ο Jeff Bridges διαγνώστηκε με λέμφωμα

Jeff-bridges Denis Makarenko
ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

«Όπως θα έλεγε ο Dude, νέα δεδομένα έχουν έρθει στο φως» σχολίασε ο ηθοποιός, τονίζοντας πως «η πρόγνωση είναι καλή».

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Jeff Bridges ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter πως έχει διαγνωστεί με λέμφωμα. «Όπως θα έλεγε ο Dude, νέα δεδομένα έχουν έρθει στο φως» έγραψε ο 70χρονος ηθοποιός, παραπέμποντας στον πολυαγαπημένο χαρακτήρα που ενσάρκωσε στον «Μεγάλο Λεμπόφσκι».

«Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα. Αν και είναι μια σοβαρή ασθένεια, νιώθω τυχερός που έχω μια υπέροχη ομάδα γιατρών και η πρόγνωση είναι καλή» δήλωσε ο Bridges συμπληρώνοντας σύντομα θα ξεκινήσει θεραπευτική αγωγή και θα ενημερώνει τους followers του για την πορεία του.

Σε δεύτερο μήνυμα του ο ηθοποιός ευχαρίστησε την οικογένεια και τους φίλους του για την «αγάπη και στήριξη» και ενθάρρυνε τους followers του ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ως λέμφωμα χαρακτηρίζεται ο όγκος ο οποίος προέρχεται από λεμφοκύτταρα και υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες: τα λεμφώματα Hodgkin και τα μη Hodgkin. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει ένα συνδυασμό χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας, στοχευμένης θεραπείας και χειρουργικής επέμβασης. Τα μη Hodgkin λεμφώματα συνήθως δεν ανιχνεύονται μέχρι να φτάσουν σε προχωρημένο στάδιο, όμως το ποσοστό ανάρρωσης κυμαίνεται στο 70%.