Ο Jean-Claude Van Damme έσωσε ένα τσιουάουα από ευθανασία

Jean-claude-van-damme Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Χάρη στις ενέργειες του βετεράνου αστέρα των ταινιών δράσης, οι αρχές της Βουλγαρίας δέχτηκαν να επαναπατρίσουν το σκυλάκι.

Ο Jean-Claude Van Damme βοήθησε να δοθεί ένα τέλος στη «διπλωματική» περιπέτεια ενός τσιουάουα που βρέθηκε μεταξύ Νορβηγίας και Βουλγαρίας. Το σκυλάκι ονόματι Raya είχε πουληθεί σε ζευγάρι στη Νορβηγία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι αρχές της χώρας αρνήθηκαν να συνεχίσουν με τις διαδικασίες, επειδή το σκυλάκι είχε ταξιδέψει εκεί με ψεύτικο διαβατήριο από τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία με τη σειρά της αρνήθηκε να αποδεχτεί το τσιουάουα, με αποτέλεσμα το σκυλάκι να βρίσκεται αντιμέτωπο με την προοπτική της ευθανασίας. Μέχρι που ο Βέλγος ηθοποιός έμαθε για την περίπτωση της Raya και αποφάσισε να παρέμβει. Μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας, ο Van Damme ζητούσε από τις αρχές των δύο χωρών να βρουν μια λύση ώστε να μην υπάρξει ευθανασία.

Στην ανάρτηση του στα social media ο 60χρονος ηθοποιός παρακάλεσε τις αρχές των δυο χωρών να αλλάξουν την απόφαση τους. Τελικά η πίεση του Van Damme απέδωσε και οι αρχές της Βουλγαρίας πείσθηκαν να δεχτούν την Raya, όπου θα κάνει ορισμένες εξετάσεις και στη συνέχεια θα διατεθεί για υιοθεσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της φιλοζωικής οργάνωσης Four Paws, η εμπορία κατοικίδιων ζώων από την Ανατολική προς τη Βόρεια Ευρώπη αποτελεί «προσοδοφόρα επιχείρηση» και ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους για τους διακινητές ζώων και παράνομους ζωοτρόφους.