Η ιστορία του Χόλυγουντ βγαίνει «στο σφυρί»

dimoprasia-pleistiriasmos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Σε πλειστηριασμό οι μπότες της Julia Roberts από το «Pretty Woman», το φωτόσπαθο του Ewan McGregor από το «Star Wars» και άλλα πολλά.

Οι ψηλές μπότες που φόρεσε η Julia Roberts στο «Pretty Woman», ένα φωτόσπαθο του Ewan McGregor από το «Star Wars: Η εκδίκηση των Σιθ» και τα μπουφάν που φόρεσαν οι Tom Cruise και Brad Pitt σε «Top Gun» και «Fight Club» αντίστοιχα θα βγουν σε πλειστηριασμό το Δεκέμβριο από την Prop Store Entertainment Memorabilia.

Τα μοναδικά props που θα πωληθούν στον πλειστηριασμό του Δεκεμβρίου βρέθηκαν μέσα από ένα δίκτυο γνωριμιών με επαγγελματίες από τη βιομηχανία του κινηματογράφου και συλλέκτες. Σε δηλώσεις του στο Reuters ο ιδρυτής του αμερικάνικου οίκου δημοπρασιών, Stephen Lane, εξήγησε πως στο παρελθόν πολλά από αυτά κατέληξαν στα σκουπίδια.

«Ξεκίνησα το Prop Store από το πάθος μου ως συλλέκτης οπότε όλα έχουν να κάνουν με την αναζήτηση. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα απλά πετάγονται μετά το τέλος της παραγωγής ή τουλάχιστον έτσι γινόταν. Απλά τα πέταγαν ή τα πούλαγαν και αυτό σήμαινε ότι σκόρπιζαν στους τέσσερις ανέμους» δήλωσε ο Lane.

Όπως φαίνεται από τις επίσημες καταχωρήσεις, «στο σφυρί» θα βγουν επίσης ένα ρομπότ από το «Solo: A Star Wars Story», μια κρυστάλλινη σφαίρα που χρησιμοποίησε ο David Bowie στην ταινία φαντασίας «Λαβύρινθος», ένα καπέλο του Jack Nicholson από το «Batman», καθώς και το κουστούμι του Bill Nighy από το «Αγάπη είναι...».