Ταινίες της εβδομάδας (22/10/2020)

the-nest
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Jude Law και η Carrie Coon συμπρωταγωνιστούν σε ένα οικογενειακό δράμα με φόντο το Λονδίνο της δεκετίας του 1980.

«Η Φωλιά» (The Nest)
Ο Rory είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του '80. Καθώς η σύζυγός του Alison δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Sean Durkin, Ερμηνεύουν: Jude Law, Carrie Coon, Oona Roche και Charlie Shotwell.

«Ο Μυστικός Κήπος» (The Secret Garden)
Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.
Σκηνοθεσία: Marc Munden, Σενάριο: Jack Thorne, Ερμηνεύουν: Colin Firth, Julie Walters, Dixie Egerickx και Maeve Dermody.

«Το Μυστικό Μας» (The Secrets We Keep)
Στην Αμερική, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της, θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.
Σκηνοθεσία: Yuval Adler, Σενάριο: Ryan Covington και Yuval Adler, Ερμηνεύουν: Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Chris Messina και Jackson Dean Vincent.

«Θα έρθει η φωτιά» (O que arde)
Όταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Όπως υπονοείται, η φωτιά θα έρθει, σαν σκοτεινή αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για να πυροδοτήσει την αναπόδραστη τραγωδία. Συνθέτοντας ένα υπνωτιστικό ρέκβιεμ για έναν τρόπο ζωής που φθίνει και χάνεται, ο φακός του Λάσε βρίσκει τρόπο να ξετρυπώσει την ομορφιά μέσα στη σκληρότητα.
Σκηνοθεσία: Oliver Laxe, Σενάριο: Santiago Fillol και Oliver Laxe, Ερμηνεύουν: Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Abrao και Elena Mar Fernández.

«Μεταφορά» (Transfer)
Το παλιό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας δεσπόζει στο κέντρο της Αθήνας, με τους νεοκλασικούς του κίονες να προσπαθούν να θυμίζουν τη χρυσή εποχή του Περικλή και των αρχαίων σοφών. Ελάχιστοι από τους κατοίκους της πόλης φαίνεται να ενδιαφέρονται γι’ αυτήν. Ενώ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη μεταφορά των λεηλατημένων και φθαρμένων μέσα στα χρόνια βιβλίων, η πόλη θυμίζει πεδίο μάχης. Παρακολουθούμε παράλληλα τη μεταφορά και την πόλη που βράζει, παραμένοντας όμως πάντα συναρπαστική. Και ακούμε τη φωνή της Εθνικής Βιβλιοθήκης που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και αναρωτιέται για το μέλλον.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης.