Ο «Αμερικάνικος φόνος» έσπασε ρεκόρ στο Netflix

american-murder-the-family-next-door
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η πλατφόρμα streaming έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το τις προτιμήσεις των θεατών της το περασμένο τρίμηνο.

Το Netflix αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για τις πιο δημοφιλείς ταινίες και σειρές στην πλατφόρμα του το περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας streaming, το ντοκιμαντέρ «Αμερικάνικος φόνος: Η οικογένεια της διπλανής πόρτας» έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης καθώς 52 εκατομμύρια νοικοκυριά το παρακολούθησαν τις πρώτες 28 μέρες από την πρεμιέρα του.

Το ντοκιμαντέρ της Jenny Popplewell θεωρείται ως ένα από τα «πιο σκληρά» στην πλατφόρμα streaming και αφηγείται την ιστορία της Shanann Watts, η οποία μαζί με τις δύο κόρες της, τριών και τεσσάρων ετών, δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της Chris Watts το 2018. Αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπήρξε και για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Το κοινωνικό δίλημμα», την οποία παρακολούθησαν 38 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Netflix

Στην κατηγορία των ταινιών, στην κορυφή των προτιμήσεων των συνδρομητών του Netflix βρέθηκαν το «Ενόλα Χολμς» με την Millie Bobby Brown του «Stranger Things» και η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Η παλιά φρουρά» με την Charlize Theron (78 εκατομμύρια νοικοκυριά).

Ακολουθούν το «Project Power» με τον Jamie Foxx και το «The Kissing Booth 2» με 75 και 66 εκατομμύρια views αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον επίσης για τα «Emily in Paris» και «The Haunting of Bly Manor».

Netflix

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως έχει εκφραστεί μεγάλος προβληματισμός για τα στοιχεία του Netflix, αφού η πλατφόρμα streaming δημοσιοποιεί στοιχεία μονάχα για τις επιτυχίες του, ενώ έχει αλλάξει πρόσφατα τον τρόπο κατά τον οποίο καταγράφει τα views.

Μέχρι πρότινος, το Netflix μετρούσε ένα view εάν ο θεατής είχε δει τουλάχιστον το 70% της εκπομπής, όμως πλέον έχει ρίξει το όριο στα δύο λεπτά. Το σκεπτικό είναι πως εάν κάποιος παρακολουθήσει κάτι για δύο λεπτά, τότε έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή για να συνεχίσει να το βλέπει, ενώ τα views μέσω autoplay δεν λαμβάνονται υπόψη.