Ταινίες της εβδομάδας (29/10/2020)

the-collini-case
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Οκτώβριος μας αποχαιρετά με το γεμάτο ανατροπές και αμφίρροπα διλλήματα δικαστικό δράμα του Marco Kreuzpaintner.

«Υπόθεση Κολίνι» (The Collini Case)
Ο δικηγόρος Κάσπαρ Λάινεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου για τη δολοφονία ενός αξιοσέβαστου ηλικιωμένου επιχειρηματία. Στην έρευνα της υπόθεσης, ο νέος δικηγόρος συναντά ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στη γερμανική ιστορία και μια αλήθεια που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει...
Σκηνοθεσία: Marco Kreuzpaintner, Σενάριο: Christian Zübert, Robert Gold και Jens-Frederik Otto, Ερμηνεύουν: Elyas M'Barek, Alexandra Maria Lara, Heiner Lauterbach και Manfred Zapatka.

«Η ελπίδα του κόσμου» (Gloria Mundi)
Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.
Σκηνοθεσία: Robert Guédiguian, Σενάριο: Robert Guédiguian και Serge Valletti, Ερμηνεύουν: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan και Anaïs Demoustier.

«Το Θαύμα του Αγνώστου Αγίου» (Le Miracle du Saint Inconnu)
Σε ένα εγκαταλελειμμένο έρημο χωριό, ένας κλέφτης θάβει μια σακούλα λεηλασίας στην κορυφή ενός λόφου, μεταμφιέζοντας το σημείο ως τάφο. Χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφει για να ανακτήσει τη λεία του, μένει έκπληκτος και απογοητευμένος βλέποντας στη θέση του, ένα μαυσωλείο που τιμά έναν «άγνωστο άγιο» ο οποίος πιστώνεται με την εκτέλεση θεραπευτικών θαυμάτων. Επιπλέον, ένα νέο χωριό χτίστηκε κοντά για να εξυπηρετήσει τους προσκυνητές που προσελκύει το ιερό.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Alaa Eddine Aljem, Ερμηνεύουν: Younes Bouab, Salah Ben Saleh, Bouchaib Semmak και Mohammed Nouaimane.

«Σαν τον σκύλο με τη γάτα 3» (Cats & Dogs 3: Paws Unite)
Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.
Σκηνοθεσία: Sean McNamara, Σενάριο: Scott Bindley, Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας και Έλενα Δελακούρα.

«Έλα να παίξουμε» (Come Play)
Ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Jacob Chase, Ερμηνεύουν: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr. και Winslow Fegley.

«Κόσμος σε μια έκσταση» (Terra em Transe)
Στη φανταστική χώρα της Λατινικής Αμερικής Eldorado, ένας ποιητής προσπαθεί να επηρεάσει την πολιτική αλλαγή επηρεάζοντας ισχυρούς άνδρες. 
Σκηνοθεσία και σενάριο: Glauber Rocha, Ερμηνεύουν: Jardel Filho, Paulo Autran, José Lewgoy και Glauce Rocha.