Έχασε ο Johnny Depp στα βρετανικά δικαστήρια για υπόθεση συκοφαντίας

Johnny-depp-amber-heard Jim Smeal
ΤΡΙΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ηθοποιός είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της Sun επειδή τον κατηγόρησε ότι «έδερνε» την πρώην σύζυγο του Amber Heard.

Η πολύκροτη κόντρα μεταξύ του Johnny Depp και της πρώην συζύγου του Amber Heard συνεχίστηκε και στα βρετανικά δικαστήρια με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο χολιγουντιανός αστέρας εναντίον της News Group Newspapers. Ο Depp τότε είχε αντιδράσει σε άρθρο της Sun, όπου υπήρχε ο ισχυρισμός «έδερνε» την πρώην σύζυγο του.

Ο Depp θεώρησε το άρθρο συκοφαντικό, αφού δεν είχε αντιμετωπίσει σχετικές κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα όμως με καταθέσεις του πρώην ζευγαριού, η «πλειοψηφία» των κατηγοριών της Heard μπορούν να αποδειχτούν στο πλαίσιο του νόμου.

Invision/AP / Richard Shotwell

Η δίκη κράτησε περίπου τρεις εβδομάδες, με τον Depp να διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του και να ισχυρίζεται πως αυτός είχε πέσει θύμα βίας από την πρώην συζύγου του. Από τις καταθέσεις έγιναν γνωστές 14 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες της σχέσης του πρώην ζευγαριού Έτσι λοιπόν, το βρετανικό δικαστήριο θεώρησε πως η κατηγορίας συκοφαντίας δεν ευσταθεί, αφού το άρθρο αποδείχτηκε τελικά αληθές και δικαίωσε την Sun.

«Δεν υπέβαλα αυτήν την αγωγή και παρά τη σημασία της, θα προτιμούσα να μην είμαι εδώ στο δικαστήριο. Ήταν απίστευτα οδυνηρό να ξαναζήσω τη διάλυση της σχέσης μου και να αμφισβητηθούν τα κίνητρα και την αλήθεια μου και τις πιο τραυματικές και οικείες λεπτομέρειες της ζωής μου με τον Johnny να κοινοποιούνται στο δικαστήριο και να μεταδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε η Heard στην USA Today.

BFA/REX/Shutterstock / John Salangsang

Η πλευρά του Depp από την πλευρά της δήλωσε απογοητευμένη από το αποτέλεσμα και χαρακτήρισε την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου «εσφαλμένη», «διεστραμμένη» και «δυσνόητη», ενώ τόνισε πως «θα ήταν γελοίο για τον κ. Depp να μην ασκήσει έφεση σε αυτήν την απόφαση».

Σε κάθε περίπτωση η διαμάχη μεταξύ του Johnny Depp και της Amber Heard θα συνεχιστεί επί αμερικανικού εδάφους, καθώς ο 57χρονος ηθοποιός έχει ασκήσει μήνυση για δυσφήμηση, αξιώνοντας 50 εκατομμύρια δολάρια, με αφορμή ένα άρθρο της Heard από το 2018.