Η Ρωσία θέλει να προλάβει τον Tom Cruise στο διάστημα

astronautis-diastima-space
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ένα τηλεοπτικό κανάλι σε συνεργασία με την Roscom ξεκίνησε την αναζήτηση ηθοποιών για ένα φιλόδοξο «διαστημικό πείραμα».

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως ο πάντα τολμηρός Tom Cruise έχει βάλει στόχο να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα. Ο χολιγουντιανός αστέρας μάλιστα έχει την στήριξη τόσο της NASA όσο και της SpaceX του Elon Musk, όπως απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχει ανταγωνισμό από τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα το Channel One από τη Ρωσία σε συνεργασία με την διαστημική υπηρεσία της χώρας Roscosmos έχει ξεκινήσει έναν διαγωνισμό για να βρει την ηθοποιό που θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη παραγωγή πέραν των συνόρων της Γης.

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Το τηλεοπτικό κανάλι έχει αποκαλύψει πως ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Challenge» και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να είναι μεταξύ 25 και 50 ετών, 1,50 με 1,80 σε ύψος και με βάρος από 50 έως 70 κιλά. Το κανάλι εξηγεί πως δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία μπροστά από την κάμερα, αφού η φυσική κατάσταση είναι πιο σημαντική.

Οι υποψήφιες, οι οποίες θα πρέπει να είναι Ρωσίδες, θα πρέπει να μπορούν να τρέξουν ένα χιλιόμετρο σε λιγότερο από τριάμισι λεπτά, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και να κάνουν καταδύσεις. Για το δοκιμαστικό θα κληθούν να ερμηνεύσουν ένα απόσπασμα από το «Ευγένιος Ονέγκιν» του Alexander Pushkin.

Shutterstock

Αφού περάσουν τις σωματικές, ψυχολογικές και ιατρικές εξετάσεις, οι ηθοποιοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν για περίπου ένα χρόνο, ενώ τα γυρίσματα θα διαρκέσουν δέκα μέρες. Ο γενικός διευθυντής της Roscosmos, Dmitry Rogozi, σχολίασε πως η παραγωγή της ταινίας θα είναι «ένα είδους διαστημικό πείραμα».

Ο Tom Cruise από την πλευρά του έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει γυρίσματα με τον Doug Liman στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Οκτώβριο του 2021. Μένει να φανεί ποια από τις δύο χώρες θα κερδίσει στη νέα διαστημική κούρσα.