Θα επιστρέψει ποτέ ο Ferris Bueller;

ferris-buellers-day-off
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Alan Ruck που ενσάρκωσε τον Cameron έχει μια εξαιρετική ιδέα για ένα σίκουελ της κλασικής κωμωδίας με τον Matthew Broderick.

Αυτό που έχει γίνει αντιληπτό στο Χόλυγουντ τα τελευταία χρόνια είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για ένα σίκουελ, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν. Ορισμένες φορές μπορεί να μην υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση (ή νόημα) για ένα σίκουελ, άλλες φορές μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που ζητούσε ο κόσμος. Σε κάθε περίπτωση όμως, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για τους συντελεστές να επισκεφτούν ξανά το παρελθόν.

Μια από τις μεγάλες ταινίες της χρυσής δεκαετίας του 1980 είναι το «Ferris Bueller’s Day Off» (ελληνιστή «Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπιούλερ») του John Hughes, μέσω της οποίας ο Matthew Broderick έγινε παγκοσμίως γνωστός. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει φήμες για κάποιο σίκουελ, ο Alan Ruck, ο οποίος ενσάρκωσε τον Cameron, έχει μια πρωτότυπη ιδέα για μια συνέχεια.

«Πάντοτε υπήρχαν μικρές φήμες και διάφοροι σεναριογράφοι ερχόντουσαν σε πάρτι ή τελετές απονομής βραβείων για να μου που ότι έχουν μια σπουδαία ιδέα και μετά δεν ξανάκουγες τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος ηθοποιός στην εκπομπή «Couch Surfing» του People Magazine.

«Παλιά, ο John Hughes είχε μιλήσει στον Matthew επιγραμματικά για το ενδεχόμενο να στείλει τον Ferris στο κολέγιο. Εγώ πάντοτε πίστευα ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι ο Matthew και εγώ να φτάσουμε στα 70. Ο Cameron βρίσκεται σε έναν οίκο ευγηρίας και ο Ferris έρχεται για να τον απελευθερώσει» εξήγησε ο Ruck.

Δεδομένου ότι ο Ruck είναι 64 ετών, ο Broderick 58 και η Mia Sara (η οποία ενσάρκωσε την κοπέλα του Bueller, Sloane Peterson) 53, οι παραγωγοί δεν θα χρειαστεί να περιμένουν σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για μια συνέχεια.

Δείτε τη συνέντευξη του Alan Ruck