«Φανταστικά ζώα 3»: Και στο βάθος, Mads Mikkelsen

mads-mikkelsen PAN Photo Agency
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Warner Brothers βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Δανό ηθοποιό για να διαδεχτεί τον Johnny Depp ως Γκρίντελβαλντ.

Η παραγωγή της τρίτης ταινίας των «Φανταστικών ζώων» έχει περάσει αρκετές δυσκολίες, τόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και με την αποχώρηση του Johnny Depp από το franchise. Σύμφωνα όμως με άρθρο του Deadline, η Warner Brothers έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον Mads Mikkelsen για να ενσαρκώσει τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.

Το άρθρο εξηγεί πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, όμως εφόσον επέλθει συμφωνία ο 54χρονος ηθοποιός θα αποτελεί ιδανική επιλογή. Ο χαρακτήρας για τον οποίο προορίζεται άλλωστε έχει τη δυνατότητα να αποκτά τη μορφή άλλων ανθρώπων, όπως και έγινε στο πρώτο spin-off του Χάρι Πότερ.

Ο Mikkelsen, ο οποίος είναι υποψήφιος στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, έχει αρκετές εμπειρίες από διεθνείς παραγωγές, όπως στο «Casino Royale» και την τηλεοπτική σειρά «Hannibal» του NBC. Ο Δανός ηθοποιός πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας «Chaos Walking» του Doug Liman και ετοιμάζεται για το βιογραφικό δράμα «The Billion Dollar Spy» της Amma Asante.

Ο Depp αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον franchise μετά την πρόσφατη απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων σε σχέση με τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της Sun. Ο χολιγουντιανός αστέρας είχε κινηθεί νομικά επειδή άρθρο της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας τον είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία, όμως το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο χαρακτηρισμός δεν αποτελούσε συκοφαντική δυσφήμιση.