Sacha Baron Cohen εναντίον Facebook, δεύτερος γύρος

sacha-baron-cohen Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή, ο Trump δεν παραδέχεται την ήττα του και το Facebook διαδίδει τα ψέματα του» δήλωσε ο ηθοποιός

Για ένα μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς ο Sacha Baron Cohen έχει επικεντρωθεί στο να ξεσκεπάσει τις ατασθαλίες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ και πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα σίκουελ στον «Μπόρατ». Πλέον, ο Βρετανός κωμικός έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον επόμενο του στόχο, το Facebook.

Μετά την εκλογική νίκη του Joe Biden, ο Cohen ανέβασε μια φωτογραφία του απερχόμενου προέδρου Donald Trump και του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg στο Λευκό Οίκο, σχολιάζοντας πως ήρθε «η σειρά του επόμενου». Μέσω μιας νέας ανάρτησης του, ο Cohen έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για την τοποθέτηση του.

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή. Ο Trump δεν παραδέχεται την ήττα του. Το Facebook διαδίδει τα ψέματα του περί εκλογικής νοθείας. Mark – η ιστορία θα σε κρίνει από το τι θα κάνεις μετά. Έχεις μια επιλογή – να σταθείς με τον Trump ή να σταθείς με τη δημοκρατία. Όλος ο κόσμος σε βλέπει» έγραψε χαρακτηριστικά ο Cohen.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός επικρίνει τον Zuckerberg, αφού την περασμένη χρονιά είχε χαρακτηρίσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ως «την σπουδαιότερη μηχανή προπαγάνδας στην ιστορία», ενώ τόνισε πως «ήρθε η ώρα για μια θεμελιώδη επανεξέταση των κοινωνικών δικτύων και πως διαδίδουν μίσος, θεωρίες συνωμοσιών και ψέματα».