Το σκάκι «επέστρεψε» χάρη στο «The Queen's Gambit» του Netflix

the-queens-gambit Charlie Gray
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Θα γίνουμε όλοι επαγγελματίες μέχρι το Δεκέμβριο» σχολίασε το eBay σχετικά με το τεράστιο ενδιαφέρον για το κλασικό παιχνίδι στρατηγικής.

Η νέα δραματική σειρά του Netflix «The Queen's Gambit» όχι μόνο έχει κάνει θραύση στην πλατφόρμα streaming, αλλά έχει τονώσει το ενδιαφέρον για το σκάκι. Σύμφωνα με το eBay οι αναζητήσεις για σκακιέρες έχουν εκτοξευτεί κατά 273% τις πρώτες μέρες από την κυκλοφορία της σειράς.

«Βλέπουμε τους καταναλωτές να στρέφονται σε πιο παραδοσιακές μορφές ψυχαγωγίας σε αυτό δεύτερο lockdown. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη αύξηση στο κλασικό σκάκι και εάν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν, μπορεί να είμαστε όλοι επαγγελματίες μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου» σχολίασε στη Metro ο Nouman Qureshi, υπεύθυνος της κατηγορίας παιχνιδιών του eBay.

Shutterstock

Πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix είναι η Anya Taylor-Joy, η οποία ενσαρκώνει την Beth Harmon, μια ορφανή κοπέλα που εθίζεται στο σκάκι και αφού συμμετάσχει σε ορισμένα πρωταθλήματα γίνεται μια από τις σπουδαιότερες παίκτριες στον κόσμο.

Παράλληλα όμως η σειρά μας αποκαλύπτει και την πολύπλοκη σχέση της ηρωίδας στα ηρεμιστικά χάπια, στα οποία εθίστηκε από μικρή ηλικία για να παραμείνει ήσυχη στο ορφανοτροφείο. Ένας καλόκαρδος επιστάτης όμως της μαθαίνει πώς να παίζει σκάκι, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή της.