Ο δημιουργός του «Peaky Blinders» επιστρέφει στην εποχή της Two Tone

two-tone-the-specials-ska-diskos-binulio
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η νέα τηλεοπτική σειρά του Steven Knight θα διαδραματίζεται την δεκαετία του 1980 και την εκρηκτική αναβίωση της ska σκηνής.

Ο Steven Knight αποκάλυψε τα σχέδια του για μια νέα τηλεοπτική σειρά η οποία θα διαδραματίζεται παράλληλα με την έκρηξη της Two Tone σκηνής στη Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία του 1980, όταν συγκροτήματα όπως οι The Specials, The Selecter και The Beat πάντρεψαν κατά έναν μοναδικό τρόπο το punk rock με το ska.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η σειρά θα αφηγηθεί την ιστορία των σκηνών που αναπτύχθηκαν στο Κόβεντρι και το Μπέρμιγχαμ, όπου λευκοί, μαύροι και Ασιάτες ενώθηκαν μαζί υπό τους ξέφρενους και ανατρεπτικούς ήχους της νέας μουσικής για αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία.

«Αυτό είναι ένα project που έχω πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή είναι πατρίδα μου, τόσο γεωγραφικά όσο και προσωπικά. Μεγάλωσα με αυτή τη μουσική και τον κόσμο που την αγάπησε. Ήταν ένα soundtrack που ταίριαξε τέλεια με την ατμόσφαιρα των καιρών, στους δρόμους, στα κλαμπ και στα γήπεδα ποδοσφαίρου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Knight.

Το Two Tone πήρε το όνομα του από την 2 Tone Records που ίδρυσε ο Jerry Dammers των Specials το 1979 με στόχο να στηρίξει μια νέα γενιά συγκροτημάτων και καλλιτεχνών με ska και reggae επιρροές. Οι κυκλοφορίες της δισκογραφικές έγιναν ανάρπαστες, σε βαθμό που να ταυτιστεί με τον νέο ήχο και να γράψει την δική της ιστορία.