Το «Νησί του Δρ. Μορώ» έρχεται στη μικρή οθόνη

the-island-of-dr-moreau
ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο σεναριογράφος του «X-Men: Πρώτη τάξη» ετοιμάζει μια εκσυγχρονισμένη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος.

Ο H.G. Wells έγραψε το «Νησί του Δρ. Μορώ» στα τέλη του 19ου αιώνα, όμως το έργο ενδεχομένως σε πολλούς να είναι γνωστό από την αμφιλεγόμενη κινηματογραφική μεταφορά με τους Marlon Brando και Val Kilmer που κυκλοφόρησε το 1996. Η εταιρεία παραγωγής Gunpowder & Sky ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια τηλεοπτική μεταφορά του έργου προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή.

Κεντρική ηρωίδα της υπό σχεδιασμό τηλεοπτικής σειράς είναι η παγκοσμίου φήμης Dr. Jessica Moreau η οποία είναι πρωτοπόρος στο χώρο της γενετικής. Ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποφασίζει να στηρίξει την Dr. Moreau, με κάθε κόστος, για να επιφέρει το επόμενο στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης.

Το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς έχει αναλάβει ο Zack Stenz, γνωστός για τη δουλειά του στο «X-Men: Πρώτη γενιά» μεταξύ άλλων. Στις επίσημες δηλώσεις του, ο σεναριογράφος χαρακτήρισε το μυθιστόρημα του Wells «εξαιρετικά προφητικό» δεδομένου ότι γράφτηκε πριν την επιστημονική ανακάλυψη του DNA. Το επόμενο βήμα των παραγωγών είναι να προχωρήσουν στην επιλογή του κατάλληλου καστ αλλά και να εξασφαλίσουν διανομέα για την τηλεοπτική σειρά.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Wells εκδόθηκε το 1896 και έχει μεταφερθεί αρκετές φορές, με τις πιο γνωστές εκδοχές να είναι η ταινία που γύρισε ο Don Taylor το 1977 με τους Burt Lancaster και Michael York, καθώς και η προαναφερθήσα εκδοχή του Edward R. Pressman το 1996.

Τα γυρίσματα της δεύτερης ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, αφού Pressman αντικατέστησε τον αρχικό σκηνοθέτη Richard Stanley, ενώ υπήρξαν αρκετές διαφωνίες με το καστ και καιρικές αναταραχές που έπληξαν την παραγωγή. Το ντοκιμαντέρ «Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau» του David Gregory ρίχνει αρκετός φως στο παρασκήνιο.