Ακυρώθηκε η ετήσια ανασκόπηση του YouTube για φέτος λόγω της πανδημίας

youtube-efarmogi-smartphone
ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Το 2020 ήταν διαφορετικό και δεν είναι σωστό να συνεχίσουμε λες και δεν ήταν» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της πλατφόρμας βίντεο.

Από το 2010 και κάθε χρόνο, το YouTube συνήθιζε να κυκλοφορεί την ετήσια ανασκόπηση «Rewind», όπου συγκέντρωνε όλες τις μεγάλες στιγμές και τάσεις, αλλά και τα πιο δημοφιλή βίντεο στην πλατφόρμα του. Φέτος όμως δεν θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο βίντεο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το 2020 ήταν διαφορετικό. Δεν ήταν σωστό να συνεχίσουμε λες και δεν ήταν. Οπότε θα κάνουμε ένα διάλειμμα στο “Rewind” αυτή τη χρονιά. Ξέρουμε ότι όλοι εσείς δημιουργήσατε τόσα πολλά πράγματα που έγιναν το 2020» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του YouTube.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την πλατφόρμα βίντεο να χαιρετά τους χρήστες της επειδή «έχετε βρει τρόπους να υψώσετε το ηθικό των ανθρώπων, να τους βοηθήσετε να ανταπεξέλθουν και να τους κάνετε να γελάσουν. Ειλικρινά έχετε κάνει μια δύσκολη χρονιά καλύτερη. Σας ευχαριστούμε που κάνετε τη διαφορά».

Μια από τις πιο συζητημένες εκδοχές του «Rewind» ήταν αναμφίβολα του 2018, αφού απέσπασε 18 εκατομμύρια αρνητικές ψήφους. Ο λόγος δεν ήταν τόσο το περιεχόμενο του βίντεο, όσο η προσπάθεια των χρηστών του YouTube να σπάσουν το ρεκόρ αρνητικών ψήφων που κατείχε εκείνη την εποχή το «Baby» του Justin Bieber.