«Matrix 4»: Σάλος στη Γερμανία με το πάρτι που παρουσιάστηκε ως γυρίσματα

matrix
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Δεν δόθηκαν σκηνοθετικές οδηγίες, δεν υπήρχε κλακέτα και κανείς δεν κινηματογραφούσε» αποκάλυψε καλεσμένος της εκδήλωσης.

Τα γυρίσματα του «Matrix 4» ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία και όπως είθισται, οι παραγωγοί διοργάνωσαν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για το καστ και το μέλη του συνεργείου. Λόγω όμως της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αρχές του Βερολίνου έχουν επιβάλλει περιορισμούς στις συναθροίσεις, οπότε οι παραγωγοί βρήκαν έναν «πονηρό» τρόπο για να τους ξεπεράσουν: ισχυρίστηκαν πως το πάρτι αποτελούσε μέρος των γυρισμάτων.

Η αποκάλυψη για το αποχαιρετιστήριο πάρτι έγινε σε άρθρο του Guardian, όπου πηγή αποκάλυψε πως παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Keanu Reeves. Όλοι οι καλεσμένοι είχαν προσέλθει στα Babelsberg Studios με την ιδιότητα του «κομπάρσου». Η εκπρόσωπος του στούντιο δήλωσε πως οι παραγωγοί την ενημέρωσαν πως θα γυρνούσαν μια «εορταστική σκηνή» και ως εκ τούτου είχαν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η πηγή του άρθρου όμως ισχυρίζεται πως ήταν ένα πάρτι, αφού «δεν δόθηκαν σκηνοθετικές οδηγίες, δεν υπήρχε κλακέτα και κανείς δεν κινηματογραφούσε. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη. Όλοι έκαναν από πριν ένα PCR test για τον κορωνοϊό . Όλοι έπρεπε να έρθουν φορώντας μια μάσκα, αλλά πολύς κόσμος δεν τη φορούσε καθώς προχωρούσε το πάρτι».

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν θεσπιστεί, επιτρέπονται μέχρι 50 άτομα σε εκδηλώσεις, εφόσον όμως υπάρχουν περισσότερα, πρέπει να γίνει αίτηση στις τοπικές αρχές μαζί με ένα «υγειονομικό πρωτόκολλο» που χρειάζεται έγκριση. Τα γυρίσματα για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το «Matrix 4», μπορούν να παρακάμψουν τους σχετικούς περιορισμούς.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών ξεκαθάρισε στον Guardian πως δεν έγινε καμία σχετική αίτηση για την εκδήλωση και συμπλήρωσε πως «συνεχώς υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των υγειονομικών αρχών και των στούντιο σχετικά με την προστασία από [τον κορωνοϊό] κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων».