Ethan Hawke: «Το Χόλυγουντ καταβρόχθισε τον River Phoenix»

river-phoenix
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Ήταν το πιο λαμπρό φως και αυτή η βιομηχανία τον καταβρόχθισε» τόνισε ο Αμερικάνος ηθοποιός.

Πριν από σχεδόν 30 χρόνια πέθανε στην ηλικία των 23 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ονόματα του Χόλυγουντ, ο River Phoenix. Έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος από μικρή ηλικία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, ο Phoenix αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ξαφνικός θάνατος του Phoenix επηρέασε βαθύτατα την οικογένεια, τους φίλους και συνεργάτες του, όπως τον Ethan Hawke, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Οι Εξερευνητές» το 1985. Σε μια νέα του συνέντευξη ο Αμερικάνος ηθοποιός αποκάλυψε πως η εμπειρία τον αποθάρρυνε από τις μεγάλες παραγωγές.

«Ξέρετε τι με ρωτήσατε πριν, γιατί δεν κάνω πιο εύκολες ταινίες; Λοιπόν, ο πρώτος σεναριογράφος συνεργάτης μου πέθανε από υπερβολική δόση στην Sunset Boulevard. Ήταν το πιο λαμπρό φως και αυτή η βιομηχανία τον καταβρόχθισε και αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα» δήλωσε ο Hawke στον Guardian.

«Εάν υπήρχε ένας λόγος για τον οποίο ποτέ δεν μετακόμισα στο Λος Άντζελες ήταν επειδή νομίζω πως θα ήταν πολύ επικίνδυνο για έναν ηθοποιό σαν κι εμένα να βρίσκομαι σε εκείνη την ατμόσφαιρα» συμπλήρωσε ο 50χρονος ηθοποιός για την απόφαση του να μην επιδιώξει μια μεγάλη καριέρα στο Χόλυγουντ.

Shutterstock / Matteo Chinellato

Όταν ρωτήθηκε στην συνέχεια για το εάν περιπτώσεις όπως του Phoenix, του Philip Seymour Hoffman και του Robin Williams έχουν προκαλέσει προβληματισμό στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ο Hawke απάντησε πως «τα ναρκωτικά και η κατάθλιψη είναι τρομεροί αντίπαλοι σε όλο τον κόσμο».

«Ο κόσμος νομίζει πως εάν σου φέρουν αυτά που θέλεις θα σε κάνουν ευτυχισμένο, αλλά η αίσθηση του εαυτού, του σκοπού και της αγάπης δεν έρχονται απ’ έξω. Δεν μπορείς να αποσπαστείς από αυτή την κουλτούρα που γιορτάζει πράγματα τα οποία ορισμένες φορές δεν είναι αυτά που δείχνουν» εξήγησε ο Hawke.