«Gravity»: έσπασε ρεκόρ στο παγκόσμιο box office

gravity-espase-rekor-sto-pagkosmio-box-office

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η νέα ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν «Gravity», σημείωσε εντυπωσιακό ρεκόρ στο παγκόσμιο box office αγγίζοντας τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Το 3D επιστημονικής φαντασίας θρίλερ του μεξικανού δημιουργού, με πρωταγωνιστές τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ, κέρδισε τον τίτλο της πιο εμπορικής ταινίας που έκανε το μεγαλύτερο «άνοιγμα» για το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

To «Gravity» εκτός από τις ΗΠΑ, έχει προβληθεί σε πολλές άλλες χώρες με μεγάλη επιτυχία. Σε ευρωπαϊκό έδαφος μεγάλα κέρδη αποκόμισε και από τις προβολές του στη Γαλλία, όπου έφτασε τα 27, 1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην Κορέα κατόρθωσε να αγγίξει τα 20,7 εκατομμύρια δολάρια.

Τα προγνωστικά δείχνουν ότι το «Gravity», το οποίο είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στην πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας, μάλλον θα φτάσει τελικά τα 600 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας τις πιθανότητες του να σαρώσει στη βραδιά των Όσκαρ.

Στο «Gravity», η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ εμφανίζονται στους ρόλους δύο αστροναυτών οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν μετά από ένα ατύχημα που τους αφήνει με ελάχιστο οξυγόνο και χωρίς επικοινωνία με τη Γη.

Η οπτική πανδαισία του Κουαρόν κόστισε συνολικά 100 εκατομμύρια και θεωρήθηκε ότι από οικονομικής πλευράς, ήταν μεγάλο ρίσκο για το στούντιο της Warner Bros. Ωστόσο η ταινία αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τις 3D παραγωγές που το τελευταίο διάστημα δεν έχουν την επιθυμητή εμπορική επιτυχία, ειδικά στη Βόρεια Αμερική.