David Fincher: «Το “Joker” πρόδωσε τους ψυχικά ασθενείς»

Joker
ΤΡΙΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης εξέφρασε την άποψη ότι τα στούντιο «δεν θέλουν να γυρίσουν τίποτα που δεν θα τους αποφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια».

Το «Joker» του Todd Phillips αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες κυκλοφορίες της περασμένης χρονιάς, τόσο για την επίδοση της ταινίας στα μεγάλα βραβεία, όσο και για την ερμηνεία του Joaquin Phoenix στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα. Πολλοί όμως άσκησαν κριτική στην ταινίας για τον τρόπο κατά τον οποίο εξετάστηκαν θέματα ψυχικής υγείας.

Σε μια νέα συνέντευξη του στην Telegraph, o David Fincher πήρε θέση πάνω στο ζήτημα και εξέφρασε την άποψη πως η οσκαρική ταινία αποτελεί «μια προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς» που είχε στόχο να σπάσει τα ταμεία.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Joel C. Ryan

«Δεν νομίζω πως κανείς έβλεπε εκείνο το υλικό και θα σκεφτόταν ας πάρουμε τον Travis Bickle [από το «Ο ταξιτζής»] και τον Rupert Pupkin [από το  «Βασιλιάς για μια νύχτα»], ας τους ενώσουμε και ας τον παγιδεύσουμε τότε σε μια προδοσία των ψυχικά ασθενών και να το βγάλουμε έξω για ένα δισεκατομμύριο δολάρια».

Αναφορικά με τα εισπράξεις ρεκόρ του «Joker», ο Fincher σχολίασε πως τα κινηματογραφικά στούντιο «δεν θέλουν να γυρίσουν τίποτα που δεν μπορεί να τους αποφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια» στα box office.