Ο Michael J. Fox προανήγγειλε την απόσυρση του από την ενεργό δράση

michael-J-fox Erik Pendzich
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Εάν αυτό είναι το τέλος της καριέρας μου στην ηθοποιία, ας είναι» αναφέρει ο Καναδός ηθοποιός στα απομνημονεύματα του.

Ο Michael J. Fox έχει πάρει απόφαση να αποσυρθεί ξανά από την ηθοποιία, όπως αποκάλυψε στη νέα αυτοβιογραφία του «No Time Like The Future: An Optimist Considers Mortality». Στο νέο βιβλίο του, ο Marty McFly του «Επιστροφή στο μέλλον» μίλησε και για όσα του δίνουν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσει τη ζωή του, παρά τα προβλήματα υγείας.

«Έρχεται ο καιρός για όλα και οι εποχές που δούλευα 12 ώρες την ημέρα και αποστήθιζα επτά σελίδες διαλόγων για μένα έχουν περάσει προ πολλού. Τουλάχιστον για τώρα… καθώς μπαίνω σε μια δεύτερη συνταξιοδότηση. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, επειδή όλα αλλάζουν. Αλλά εάν αυτό είναι το τέλος της καριέρας μου στην ηθοποιία, ας είναι» γράφει ο ηθοποιός.

Shutterstock / David Fisher

Στο τέταρτο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Fox που ήδη κυκλοφορεί, ο 59χρονος ηθοποιός συζητά τα προβλήματα από με την νόσο του Πάρκινσον, καθώς και την τρομακτική συνειδητοποίηση ότι πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Πιο συγκεκριμένα ο Fox αναφέρεται σε προβλήματα μνήμης, παραισθήσεως και άνοιας που τον ώθησαν να πάρει την απόφαση του.

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός δημοσιοποίηση τη διάγνωση του με τη νόσο του Πάρκινσον το 1998, κατά την τρίτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Spin City» που σημείωνε μεγάλη επιτυχία. Καθώς η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε, το 2000 ανακοίνωσε την πρώτη απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Συνέχισε όμως να συμμετέχει σε animated παραγωγές (όπως στις ταινίες του «Ποντικομικρούλη») και το 2004 εμφανίστηκε στη χιουμοριστική σειρά «Scrubs». Το comeback του Fox περιορίστηκε στη μικρή οθόνη με ρόλους σε σειρές όπως τα «Boston Legal», «Rescue Me» και «The Good Wife», ενώ η πιο πρόσφατη ερμηνεία του ήταν σε δύο επεισόδια φέτος της σειράς «The Good Fight» του ABC.

Shutterstock

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια, ο Fox αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του που βρήκε την έμπνευση και το κουράγιο για να συνεχίσει με την ζωή του στο «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» του Quentin Tarantino και πιο συγκεκριμένα στον χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Leonardo DiCaprio.

«Ο DiCaprio, παίζοντας έναν ηθοποιό καουμπόι που έχει βιώσει καλύτερες μέρες, συνεχώς μπλέκει τα λόγια του. Εξοργισμένος με τον εαυτό του για την χρόνια πάθηση του να θυμηθεί και να αποδώσει τον διάλογο, τα βάζει με τον εαυτό του για την φαινομενική αποτυχία του. Νιώθω αυτόν το πόνο. Προφανώς έχω βρεθεί εκεί. Αλλά πιεσμένος με όλα τα άλλα στη ζωή μου, δεν βρίσκω αξία στο αυτομαστίγωμα… Η δουλειά μου ως ηθοποιός δεν με καθορίζει» γράφει ο Fox.