Προς έκδοση τα ημερολόγια του Alan Rickman

alan-rickman Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Βρετανός ηθοποιός κατέγραφε τις σκέψεις και παρατηρήσεις του με τον μοναδικό τρόπο του για πάνω από 25 χρόνια.

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Alan Rickman στην ηλικία των 69 ετών, ενός εκ των πιο αγαπητών ηθοποιών της γενιάς. Σύντομα το κοινό του Βρετανού ηθοποιού θα έχει την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον εσωτερικό κόσμο και το ξεχωριστό χιούμορ του, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει μια συλλογή από τα εκτενή χειρόγραφα ημερολόγια που διατηρούσε ο ίδιος για 25 περίπου χρόνια, σε συνολικά 27 τόμους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του εκδοτικού οίκου Canongate, ο Rickman σκόπευε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τα ημερολόγια του, τα οποία άρχισε να κρατά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός. Είχε ήδη αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στα «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», «Ρομπέν των Δασών» και «Truly, Madly, Deeply», ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε στις ταινίες Χάρι Πότερ, «Λογική και ευαισθησία» και «Galaxy Quest» μεταξύ άλλων.

AP / Charles Sykes

Τα ημερολόγια του Alan Rickman αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2022.

Το δύσκολο έργο της επιμέλειας των ημερολογίων έχει αναλάβει ο Alan Taylor του Scottish Review of Books και όπως έχει γνωστό, το βιβλίο θα περιλαμβάνει τα πάντα από τις σκέψεις του Rickman για ην υποκριτική, την πολιτική και την φιλία, μέχρι τις κριτικές του για παραστάσεις που είδε και ανέκδοτες ιστορίες από τα παρασκήνια ταινιών στις οποίες συμμετείχε.

«Είμαι χαρούμενος που η Canongate θα εκδώσει τα ημερολόγια του Alan και δεν θα μπορούσα να ζητήσω έναν καλύτερο επιμελητή από τον Alan Taylor. Τα ημερολόγια αποκαλύπτουν όχι μόνο τον ηθοποιό Alan Rickman, αλλά τον πραγματικό Alan – την αίσθηση του χιούμορ του, την οξυδέρκεια του, το μεράκι του και την αφοσίωση του στις τέχνες» σχολίασε η χήρα του ηθοποιού, Rima Horton.