Η Diane Keaton αποθέωσε τη νέα εκδοχή του τρίτου «Νονού»

godfather-part-3
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Ήταν μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής μου» δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Τον ερχόμενο μήνα πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα εκδοχή της τρίτης ταινίας του «Νονού» από τον Francis Ford Coppola με τίτλο «Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone». Μετά από πολλά χρόνια ο σπουδαίος σκηνοθέτης αποφάσισε να επεξεργαστεί ξανά την αρχή και το τέλος της ταινίας, να αλλάξει τη σειρά και μουσική ορισμένων σκηνών με στόχο να αποτελέσει μια πιο «πιο κατάλληλη κατάληξη» στο κινηματογραφικό έπος.

Αφού ολοκλήρωσε όλες τις επεξεργασίες, ο Coppola κάλεσε τους πρωταγωνιστές της ταινίας, όπως τους Al Pacino, Talia Shire, George Hamilton και Diane Keaton, για να την παρακολουθήσουν στα στούντιο της Paramount. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Keaton στο Variety, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και χαρακτήρισε την εμπειρία ως μια από τις σπουδαιότερες στιγμές στη ζωή της.

«Για μένα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είδα την ταινία σε πολύ διαφορετικό φως. Όταν την είδα παλιά δεν ήμουν σίγουρη. Δεν τα πήγε τόσο καλά και οι κριτικές δεν ήταν τόσο καλές. Αλλά ο Francis επεξεργάστηκε την αρχή και το τέλος και σε λέω πως δούλεψε. Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος δεν την εκτίμησε [όταν πρωτοκυκλοφόρησε], αλλά έτσι ήμουν κι εγώ. Τι μου συμβαίνει; Γιατί δεν μου άρεσε πριν; Αλλά δεν μου άρεσε, την απέρριψα κατά έναν τρόπο και σκέφτηκα “δε βαριέσαι”».

Σύμφωνα μάλιστα με την Keaton, ένα από τα σημεία που έχει βελτιωθεί αρκετά είναι η παρουσία της Sofia Coppola στην ταινία, η οποία είχε αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή την Winona Ryder στον ρόλο της Mary Corleone, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Η ερμηνεία της Coppola είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών επικριτών της ταινίας, με ορισμένους μάλιστα να κάνουν λόγο για νεποτισμό από πλευράς σκηνοθέτη, όμως η Keaton θεωρεί πως η νέα εκδοχή αξιοποιεί σε καλύτερο βαθμό την ερμηνεία της κόρης του.

«Δεν συμβαίνει πια αυτό. Η [Sofia Coppola] είναι πως θα ήταν μια κόρη αν είχε αυτό τον τύπο για πατέρα, έναν επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης. Δεν ήταν τόσο σίγουρη για τον εαυτό της και ήταν κάπως ήσυχη. Κάπως στοιχειωμένη. Νόμιζα ότι ήταν φανταστική» σχολίασε η ηθοποιός.