Το Studio Ghibli πειραματίζεται με την τρίτη διάσταση

earwig-and-the-witch
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το «Earwig and the Witch» που σκηνοθετεί ο γιος του Hayao Miyazaki.

Το Studio Ghibli είναι ένα από τα σπουδαιότερα στούντιο animated ταινιών που έχει γράψει ιστορία με κλασικές παραγωγές όπως τα «Η Ναυσικά της κοιλάδας των ανέμων», «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων» και «Η γειτονιά του δάσους: Οι περιπέτειες του Τοτόρο». Η επόμενη ταινία του ιαπωνικού στούντιο, το «Earwig and the Witch», θα αποτελεί και την πρώτη CGI animated παραγωγή του Ghibli.

Η ιστορία της ταινίας που σκηνοθετεί ο Goro Miyazaki, γιος του Hayao Miyazaki, είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Diana Wynne Jones που εκδόθηκε το 2011 και ενέπνευσε «Το κινούμενο κάστρο» του 2004. Κεντρική ηρωίδα είναι μια ορφανή, η Earwig, την οποία έχει υιοθετήσει η κακιά μάγισσα Bella Yaga. Με αρκετή σκέψη, λίγη μαγεία και τη βοήθεια μιας γάτας, η Earwig επιχειρεί να αποδράσει από το στοιχειωμένο σπίτι της μάγισσας.

Παρά το γεγονός ότι το στούντιο είναι πιο γνωστό για τις παραδοσιακές τεχνικές «στο χέρι», ο ίδιος ο Miyazaki έχει χρησιμοποιήσει CGI μέσα σε ορισμένες σκηνές για να εμπλουτίσει τις ταινίες του. Η μετάβαση στις τρεις διαστάσεις δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση στο χώρο του animation, όμως το πρώτο τρέιλερ του «Earwig and the Witch» είναι ενθαρρυντικό.

Η ταινία αναμένεται να μεταδοθεί από την ιαπωνική τηλεόραση στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ μια εκδοχή στα αγγλικά θα κυκλοφορήσει το 2021, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.