Η Warner Brothers ανακοίνωσε μοντέλο «Wonder Woman» για τις κυκλοφορίες του 2021

wonder-woman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Όλες οι μεγάλες παραγωγές του χολιγουντιανού στούντιο θα προβληθούν ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και υπηρεσίες streaming.

Το 2020 ήταν ιδιαίτερα φτωχό από άποψη μεγάλων παραγωγών λόγω της πανδημίας και παρά το γεγονός ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αρκετών εμβολίων, υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα και δισταγμός στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η Warner Brothers αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς πρόσφατα αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο «Wonder Woman 1984» ταυτόχρονα σε αίθουσες και HBO Max μέσα στο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση του αμερικάνικου στούντιο, το ίδιο μοντέλο θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες μεγάλες κυκλοφορίες που έχουν προγραμματιστεί για το 2021. Πέραν του σίκουελ της «Wonder Woman», η Warner Brothers έχει στο χρονοδιάγραμμα της για την επόμενη χρονιά ταινίες όπως «The Matrix 4», «Dune», «The Suicide Squad», «Space Jam: A New Legacy», «Godzilla vs. Kong», «Mortal Kombat» και το «The Many Saints of Newark».

«Ζούμε σε πρωτόγνωρες εποχές που απαιτούν δημιουργικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής της νέας πρωτοβουλίας για την Warner Bros. Pictures Group. Κανείς δεν θέλει να επιστρέψουν οι ταινίες στη μεγάλη οθόνη όσο εμείς. Ξέρουμε ότι το νέο υλικό είναι ζωτικής σημασίες για τις κινηματογραφικές προβολές, αλλά πρέπει να το ισορροπήσουμε αυτό με την πραγματικότητα ότι οι περισσότερες αίθουσες στις ΗΠΑ μάλλον θα λειτουργήσουν με μειωμένους ρυθμούς για όλο το 2021» αναφέρει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Warner Bros, Ann Sarnoff.

Βάσει του νέου προγραμματισμού του στούντιο, οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για streaming μέσω του HBO Max για 30 μέρες. Μετά από αυτό το διάστημα θα αποσύρονται από την πλατφόρμα streaming και θα συνεχίσει η προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μένει να φανεί εάν κι άλλα στούντιο, όπως η Disney, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες πρακτικές για την επόμενη χρονιά.