Δεν αποκλείει η Paramount έναν τέταρτο «Νονό»

godfather-part-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Francis Ford Coppola έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμετάσχει στην παραγωγή ενός νέου σίκουελ.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Francis Ford Coppola αποκάλυψε πως έχει ετοιμάσει μια νέα εκδοχή του φινάλε στην τριλογία του «Νονού» και εύλογα δημιουργήθηκαν οι προσδοκίες ότι μπορεί να ακολουθήσει κάτι άλλο. Σε μια νέα ανακοίνωση της στους New York Times, η Paramount άφησε ανοιχτό το παράθυρο για μια νέα συνέχεια στο μέλλον.

«Αν και δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για μια νέα ταινία στην ιστορία του “Νονού”, δεδομένης της διαχρονικής δύναμης της κληρονομιάς του, παραμένει ένα ενδεχόμενο εφόσον προκύψει η κατάλληλη ιστορία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του χολιγουντιανού στούντιο.

Στην περίπτωση πάντως που η Paramount αποφασίσει να προχωρήσει με μια νέα παραγωγή, θα χρειαστεί να βρει και έναν νέο σκηνοθέτη, αφού ο Coppola έχει τονίσει στο παρελθόν πως «μπορεί κάλλιστα να υπάρξει ένας τέταρτος, πέμπτος ή έκτος “Νονός”, αλλά δεν θα τους γυρίσω εγώ».

Τη δεκαετία του 1990 πάντως ο Coppola είχε ανοίξει τα χαρτιά για το ενδεχόμενο μιας συνέχειας στην τριλογία που θα εστίαζε στον Vincent Corleone, τον οποίο ενσάρκωσε ο Andy García στη μεγάλη οθόνη. Μετά τον θάνατο του Mario Puzo, συγγραφέα του πρωτότυπου βιβλίου και σεναριογράφου της τριλογίας, ο Coppola αποφάσισε να μην προχωρήσει με τα σχέδια του.