Francis Ford Coppola: «Έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω από έναν νέο “Νονό”»

francis-ford-coppola
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Paramount έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυριστούν νέες ταινίες, εφόσον όμως προκύψει η κατάλληλη ιστορία.

Σε λίγες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει το «Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone», μια νέα εκδοχή του τρίτου «Νονού» από τον Francis Ford Coppola, η οποία φιλοδοξεί να παρουσιάσει το αρχικό όραμα των δημιουργών της σειράς για την ταινία. Αναπόφευκτα η εξέλιξη δημιούργησε προσδοκίες για μια ενδεχόμενη νέα συνέχεια, τις οποίες μάλιστα δεν διέψευσε η Paramount.

Σε μια νέα συνέντευξη του για τον Guardian, ο Coppola επανέλαβε πάντως πως δεν έχει καμία διάθεση να γυρίσει μια νέα ταινία. «Εγώ και ο “Νονός” έχουμε τελειώσει τώρα. Υπάρχουν περισσότερα που έγραψε ο Mario Puzo και που δεν χρησιμοποιήσαμε» αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως δεν είναι στο χέρι του αν θα υπάρξει μια νέα συνέχεια.

REX/Shutterstock / Paramount

«Δεν μου ανήκει ο “Νονός”, ο “Νονός” ανήκει στην Paramount και μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν κι άλλες ταινίες. Εγώ νιώθω ότι έκανα την τριλογία μου. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω» τόνισε στην συνέχεια ο σκηνοθέτης, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες για μια επιστροφή του στο franchise.

Πέραν των τριών ταινιών που σκηνοθέτησε ο Coppola, μετά τον θάνατο του Puzo το 1999, έχουν κυκλοφορήσει τρία μυθιστορήματα και δύο βιντεοπαιχνίδια τα οποία εμπλουτίζουν και συνεχίζουν την κεντρική ιστορία της τριλογίας.