Christopher Nolan: «Το HBO Max είναι η χειρότερη υπηρεσία streaming»

christopher-nolan Denis Makarenko
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πυρ και μανία ο σκηνοθέτης μετά την ανακοίνωση της Warner Brothers για παράλληλη προβολή σε κινηματογράφους και διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η πρόσφατη απόφαση της Warner Brothers για μια παράλληλη κυκλοφορία των παραγωγών της σε κινηματογραφικές αίθουσες και το HBO Max μπορεί να χαροποίησε ιδιαίτερα το κοινό, ειδικά σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, όμως άφησε και αρκετό κόσμο δυσαρεστημένο. Σε δηλώσεις του στο ET, ο Christopher Nolan εξέφρασε  την αγανάκτηση του για την απόφαση του χολιγουντιανού στούντιο επειδή πάρθηκε ξαφνικά και θα είναι ιδιαίτερα χαοτική στην πράξη.

«Είναι τόσο αμφιλεγόμενη που δεν είπαν τίποτα σε κανέναν. Εν έτει 2021, όταν έχουν συνεργαστεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο, έχουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στον κόσμο που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εργαστεί για χρόνια πάνω σε αυτά τα έργα που είναι πολύ κοντά στην καρδιά τους και που υποτίθεται ότι είναι εμπειρίες για τη μεγάλη οθόνη» τόνισε ο Nolan.

Shutterstock

Συνεχίζοντας ο σκηνοθέτης εκτίμησε πως η Warner Brothers αποφάσισε να «χρησιμοποιήσει» τις ταινίες της για να αντισταθμίσει τις απώλειες της και για να στηρίξει τη φιλόδοξη πλατφόρμα streaming της χωρίς διαβούλευση επί του ζητήματος. Ο Nolan όμως δεν έμεινε εκεί και αργότερα μιλώντας στο Hollywood Reporter χαρακτήρισε το HBO Max ως «τη χειρότερη υπηρεσία streaming».

«Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στη βιομηχανία μας και πιο σημαντικούς αστέρες του κινηματογράφου έπεσαν για ύπνο το βράδυ ως εργαζόμενοι στο σπουδαιότερο κινηματογραφικό στούντιο και όταν ξύπνησαν έμαθαν ότι εργάζονται στη χειρότερη υπηρεσία streaming» δήλωσε ο Nolan, του οποίου το «Tenet» κυκλοφόρησε στις αίθουσες το περασμένο καλοκαίρι μετά από επιμονή του ιδίου.

Shutterstock

«Η Warner Brothers είχε μια απίστευτη μηχανή για να βγάζει τη δουλειά ενός σκηνοθέτη παντού, τόσο στις αίθουσες όσο και στο σπίτι, και τώρα όπως μιλάμε την καταστρέφει. Δεν καταλαβαίνουν καν τι χάνουν. Η απόφαση της δε βγάζει νόημα από οικονομική άποψη και ακόμα και ο πιο περιστασιακός επενδυτής της Wall Street καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ αναταραχής και δυσλειτουργίας» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.