Οι «πικάντικες» γλωσσολογικές ανησυχίες του Nicolas Cage στο Netflix

history-of-swear-words Adam Rose
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η νέα χιουμοριστική σειρά ντοκιμαντέρ «History of Swear Words» εξετάζει την ιστορία αγαπημένων «απαγορευμένων» λέξεων της αγγλικής.

Το 2020 ήταν μια πετυχημένη χρονιά για τον Nicolas Cage όπου μπόρεσε να αναδείξει το εύρος του ως καλλιτέχνης, αφού συμφώνησε να ενσαρκώσει τον Joe Exotic – πρωταγωνιστή της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix που έσπασε τα κοντέρ στο πρώτο lockdown – ενώ οριστικοποίησε τα σχέδια του για μια αυτοαναφορική κωμωδία που θα τον επιστρέψει (κατά ένα τρόπο) στα ένδοξα 90s.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η παραγωγή σε αυτές τις ταινίες, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα μίνι σειρά «History of Swear Words» μέσω του Netflix. Πρόκειται για μια χιουμοριστική σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων η οποία εξετάζει την ιστορία αρκετών δημοφιλών προσβολών στα αγγλικά, όπως «fuck», «shit» και «damn».

Όπως προδιαθέτουν οι φωτογραφίες και το teaser που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο φιλομαθής και ακαδημαϊκός 56χρονος αστέρας του Χόλυγουντ θα συζητά για την ετυμολογία και χρήση ορισμένων «αγαπημένων» λέξεων της καθημερινότητας με μια σειρά γλωσσολόγων και ειδικών καλεσμένων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στα επεισόδια του «History of Swear Words» ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους του Cage είναι οι Nick Offerman, Sarah Silverman, Baron Vaughn, Open Mike Eagle, Nikki Glaser, Joel Kim Booster, DeRay Davis, Patti Harrison, London Hughes, Jim Jeffries, Zainab Johnson και Isiah Whitlock Jr. Η πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιανουαρίου.