Ο Christopher Nolan και οι «γλυκιές αμαρτίες»

christopher-nolan Bakounine
ΣΑΒΒΑΤΟ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης εξέφρασε την αγάπη του για τους παρεξηγημένους «Μαχητές των Δρόμων» και το «αποπαίδι» του David Fincher.

Μπορεί να έχει γίνει γνωστός στο Χόλυγουντ με τις ιδιαίτερα εγκεφαλικές ταινίες του – όπως τα «Memento», «Inception», «Interstellar» και «Tenet», όμως ο Christopher Nolan δεν μπορεί να κρύψει την αγάπη του για πιο «ταπεινά» franchise, όπως τους «Μαχητές των Δρόμων». Σύμφωνα μάλιστα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο HappySadConfused podcast του Josh Horowitz, είναι μεγάλος θαυμαστής τόσο της πρώτης ταινίας, όσο και του «Μαχητές των δρόμων: Tokyo Drift», την τρίτη ταινία της σειράς που σκηνοθέτησε ο Justin Lin.

«Συνήθως προτιμώ την αυθεντική συνταγή, την πρώτη ταινία του Rob Cohen, αλλά στην πραγματικότητα έχω πολύ μεγάλη αδυναμία στο “Tokyo Drift”. Οι εκδοχές του Justin Lin, καθώς γινόντουσαν όλο πιο τρελές και μεγάλες, έγιναν κάτι άλλο, αλλά κάτι άλλο που είναι κάπως διασκεδαστικό» δήλωσε με ενθουσιασμό ο Nolan.

Συνεχίζοντας ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης εξήγησε πως «το αστείο με αυτές τις ταινίες είναι πόσο καθώς γινόντουσαν όλο και πιο μεγάλες, όπως πρέπει να κάνουν τα σίκουελ, όλοι συνεχώς παραπονιόντουσαν ότι τα σίκουελ γίνονται μεγαλύτερά, αλλά εμείς είμαστε που τα κάνουμε μεγαλύτερα. Εμείς τα θέλουμε μεγαλύτερα. Δε θα θέλουμε μικρότερα».

Κάπου εκεί ο Nolan έκανε σύγκριση με μια άλλη «παρεξηγημένη» ταινία, το «Alien 3» που σκηνοθέτησε ο David Fincher το 1992 και στη συνέχεια αποκήρυξε λόγω της πολύ κακής εμπειρίας στα γυρίσματα και την εξουθενωτική παρεμβατικότητα των παραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στο «μάθημα του “Alien 3” που γύρισε ο Fincher. Είναι εφικτό, αλλά δε θα κάνει κανέναν χαρούμενο, αν και προσωπικά μου αρέσει εκείνη η ταινία - νομίζω μου αρέσει περισσότερο από όσο σε αυτόν».

«Ποτέ δεν έχω τολμήσει να του αναφέρω [το “Alien 3”], νομίζω ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ελαττώματα και γνωρίζει πολύ τη φρικτή εμπειρία που πέρασε όταν το γύρισε, δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ πόσο πιεσμένος ήταν. Αλλά το ταλέντο του λάμπει σε αυτήν την ταινία. Βγήκα από αυτήν την ταινία και συζήτησα με έναν τύπο και του είπα ότι μόλις είδα τον νέο Ridley Scott, ξέρω ποιος είναι ο νέος Ridley Scott, είναι ο David Fincher. Και δεν έκανα λάθος. Φαίνεται εκεί στην ταινία, είτε το γνωρίζει είτε όχι» κατέληξε ο Nolan.