«Νονός 3»: Η κριτική στη Sofia Coppola για την ερμηνεία της την «πλήγωσε βαθύτατα»

godfather-part-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Francis Ford Coppola εκτιμά πως η ταινία απέτυχε επειδή η ιστορία «δεν ήταν ξεκάθαρη ούτε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα».

Η νέα εκδοχή της τρίτης ταινίας του «Νονού» που κυκλοφορεί στις 20 Δεκεμβρίου φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «πιο κατάλληλο» φινάλε στην επική τριλογία των Francis Ford Coppola και Mario Puzo. Η ταινία δεν είχε ανταποκριθεί στις υψηλότατες προσδοκίες που είχαν θέσει οι δύο πρώτες της σειράς και ένα από τα σημεία στα οποία ασκείται έντονα κριτική είναι η ερμηνεία της Sofia Coppola.

Αρχικά ο ρόλος της κόρης του Michael Corleone (Al Pacino) θα πήγαινε στη Winona Ryder, όμως τελικά η Αμερικανίδα ηθοποιός αποχώρησε την τελευταία στιγμή από την παραγωγή λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Έτσι λοιπόν ο Coppola στράφηκε στην κόρη του για τον ρόλο, η οποία όμως ήταν διστακτική.

«Της ζήτησα να έρθει και έκανε ένα δοκιμαστικό. Δεν ήθελε ιδιαίτερα να το κάνει. Ήταν ακόμα στο σχολείο, αλλά το έκανε. Νιώθω πως εγώ της το έκανα. Βεβαίως, η Sofia στη συνέχεια είχε τη δική της υπέροχη καριέρα, αλλά πρέπει να την πλήγωνε βαθύτατα όταν της έλεγαν ότι κατέστρεψε την ταινία του πατέρα της, όταν στην πραγματικότητα δεν το έκανε – κατά την άποψη μου» δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Vulture.

Συνεχίζοντας ο Coppola σχολίασε πως «σε κάθε περίπτωση, το όλο ζήτημα του “Νονού 3” ήταν πολύ οδυνηρό για μένα» και εκτίμησε πως το κύριο πρόβλημα με την ταινία ήταν πως «η ιστορία δεν ήταν ξεκάθαρη ούτε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα».