Πυρ και μανία ο Tom Cruise με τη «χαλάρωση» των πρωτοκόλλων ασφαλείας

tom-cruise
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Μην το ξανακάνετε, ειδάλλως θα απολυθείτε» φώναζε ο χολιγουντιανός αστέρας στο συνεργείο του «Επικίνδυνη αποστολή 7».

Έχασε την ψυχραιμία του ο Tom Cruise στα γυρίσματα του «Επικίνδυνη αποστολή 7» στη Μεγάλη Βρετανία όταν πρόσεξε ορισμένα μέλη της παραγωγής να μην τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας για τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός είδε ορισμένα μέλη του συνεργείου να μην κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και απείλησε πως ένα το ξαναδεί θα απολυθούν.

«Είμαστε το σημείο αναφοράς. Μπορούν εκεί στο Χόλυγουντ να γυρνάνε ταινίες εξαιτίας μας. Επειδή πιστεύουν σε μας και αυτό που κάνουμε. Μιλάω στο τηλέφωνο το βράδυ με κάθε καταραμένο στούντιο, ασφαλιστικές εταιρείες, παραγωγούς και μας βλέπουν και μας χρησιμοποιούν για να γυρίσουν τις ταινίες τους. Δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίες, ηλίθιοι. Δε θέλω να το ξαναδώ αυτό, ποτέ!» φώναζε ο Cruise σε ηχογράφηση που αναδημοσίευσε η βρετανική Sun.

Όταν οι απρόσεκτοι εργαζόμενοι επιχείρησαν να απολογηθούν, ο Cruise συνέχισε λέγοντας «πείτε τα στον κόσμο που χάνει τα καταραμένα σπίτια του επειδή η βιομηχανία μας κλείνει» και ότι οι δικαιολογίες τους «δε θα βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους ή θα πληρώσουν τα πανεπιστημιακά δίδακτρα τους. Με αυτό κοιμάμαι κάθε βράδυ – το μέλλον αυτής της καταραμένης βιομηχανίας».

«Οπότε λυπάμαι, δε με ενδιαφέρουν πια οι συγνώμες σας. Σας το έχω πει και τώρα το θέλω και εάν δεν το κάνετε, έχετε φύγει. Δε θα σταματήσουμε αυτή την ταινία. Είναι κατανοητό; Εάν το ξαναδώ, έχετε φύγει. Είμαι ξεκάθαρος; Καταλαβαίνετε τι θέλω; Καταλαβαίνετε τι ευθύνη έχω; Γιατί εγώ σας αντιμετωπίζω με λογική και εάν δεν μπορείτε να είστε λογικοί και δεν μπορώ να διαχειριστώ τη λογική σας, θα απολυθείτε» υπογράμμισε ο ηθοποιός.

Οι φωνές του Cruise έχουν διχάσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με μια μερίδα να τον δικαιολογεί λόγω των εξαιρετικών συνθηκών και των υψηλών διακυβευμάτων της παραγωγής, ενώ η άλλη θεωρεί πως παρά τα δίκια του, ήταν υπερβολικός και ξεπέρασε τα όρια στο ξέσπασμα του. Η παραγωγή της ταινίας έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετές αναβολές, τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και των «συνηθισμένων» ατυχημάτων που έχουν συμβεί.