Ο Oliver Stone εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό στη Ρωσία

oliver-stone Ales Studeny
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Δεν ξέρω εάν θα δουλέψει, το έκανα πριν από λίγες μέρες και έχω ακούσει καλά πράγματα για το ρωσικό εμβόλιο» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που εμβολιάστηκε με το Sputnik V, την «απάντηση» της Ρωσίας στον κορωνοϊό, είναι ο Oliver Stone. Ο 74χρονος ηθοποιός, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την κλιματική αλλαγή, δήλωσε πως «ελπίζει» ότι όλα θα πάνε καλά.

«Ναι, έκανα το εμβόλιο. Δεν ξέρω εάν θα δουλέψει. Το έκανα πριν από λίγες μέρες. Έχω ακούσει καλά πράγματα για το ρωσικό εμβόλιο. Πρέπει να κάνω τη δεύτερη δόση σε περίπου 45 μέρες. Πρέπει να επιστρέψω. Αλλά έχω ελπίδες» δήλωσε ο Associated Press ο Stone.

Ο δισταγμός του σκηνοθέτη οφείλεται στο ότι σύμφωνα με άρθρο του Newsweek, το Sputnik V συνίσταται μόνο σε άτομα ηλικίας 18 με 60 ετών, με εμπειρογνώμονες να εκφράζουν φόβους για πιθανές παρενέργειες σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Παράλληλα, το Nature υπογραμμίζει πως έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τα πρωτόκολλα των δοκιμών του Sputnik V, το οποίο φέρεται να είναι κατά 92% αποτελεσματικό σε δείγμα 20 ασθενών με τον κορωνοϊό.

Αντίστοιχες αμφιβολίες πάντως σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έχουν εκφραστεί και στη Ρωσία, όπου περίπου το 50% των γιατρών σκοπεύει να το κάνει, το 66% ανησυχεί για την έλλειψη ενημέρωσης ενώ το 48% θεωρεί πως κυκλοφόρησε πολύ σύντομα.