Το HBO σχεδιάζει κι άλλα spin-offs του «Game of Thrones»

game-of-thrones
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το «House of the Dragon» για τους προγόνους της Daenerys Targaryen αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του το 2022.

Ο όγδοος κύκλος του «Game of Thrones» μπορεί να δίχασε τους οπαδούς της σειράς, όμως δεν έχει μειώσει το ενδιαφέρον για το franchise και το HBO έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή μιας spin-off σειράς με τίτλο «House of the Dragon». Σύμφωνα δηλώσεις του προέδρου προγραμματισμού του δικτύου, Casey Bloys, ήδη υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον spin-off στο μέλλον.

Συγκρίνοντας τον κόσμο που έπλασε ο George R.R. Martin με άλλα εδραιωμένα franchise όπως «Star Wars» και τους ήρωες της Marvel, ο Bloys δήλωσε στο Variety ότι δεν ξέρει εάν το «Game of Thrones» θα καταφέρει να γίνει «εξίσου μεγάλο, αλλά οπωσδήποτε είναι ένας σπουδαίος πόρος που έχουμε και ένας υπέροχος κόσμος. Οπότε δε νομίζω ότι θα υπάρχει μόνο η μια [σειρά] για το υπόλοιπο της ζωής του».

Το «House of the Dragon» που αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του το 2022 θα διαδραματίζεται 300 χρόνια πριν τα γεγονότα της κεντρικής ιστορίας του Martin και θα εστιάζει στον οίκο των Targaryen. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, στο spin-off θα πρωταγωνιστήσουν οι Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke και Emma D’Arcy.

Πριν τη συγκεκριμένη σειρά, οι παραγωγοί του HBO είχαν ξεκινήσει τον σχεδιασμό μιας άλλης πρίκουελ σειράς, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε η Naomi Watts. Σε αντίθεση με το «House of the Dragon», η σειρά αυτή θα διαδραματιζόταν χιλιάδες χρόνια νωρίτερα στην ιστορία του Westeros. Την περασμένη χρονιά γυρίστηκε μάλιστα ένας πιλότος, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και το HBO αποφάσισε να ακυρώσει την παραγωγή.