Οι σειρές που κατέκτησαν το Netflix το 2020

netflix-casa-de-papel-popcorn-streaming-tileorasi Joca Ph
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«La Casa de Papel», «Tiger King» και «The Queen’s Gambit» κέντρισαν το ενδιαφέρον των συνδρομητών της πλατφόρμας streaming.

Το 2020 υπήρξε μια σπουδαία χρονιά για το Netflix, καθώς μπόρεσε να παραμείνει ψηλά στις προτιμήσεις των θεατών παρά τον ολοένα αυξανόμενα ανταγωνισμό από την Amazon, την Apple, την Disney και την Warner Brothers. Η πλατφόρμα streaming, η οποία συνήθως αποφεύγει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία της σχετικά με τη θεαματικότητα των παραγωγών της, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των πιο δημοφιλών σειρών για τη χρονιά που φεύγει.

Netflix

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το «La Casa de Papel» το οποίο επέστρεψε για την τέταρτη σεζόν του τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix, η ισπανόφωνη δραματική σειρά είχε περίπου 65 εκατομμύρια θεατές στις 28 πρώτες μέρες από την κυκλοφορία της, δείχνοντας πως παραμένει μεγάλο το ενδιαφέρον για τις νέες περιπέτειες του Professor και της παρέας του.

Netflix

Από κοντά στη δεύτερη θέση με 64 εκατομμύρια θεατές βρίσκεται η σειρά ντοκιμαντέρ «Tiger King», η οποία έγινε ανάρπαστη στο πρώτο lockdown. Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η σειρά για τον Joe Exotic είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η παραγωγή μιας νέας δραματικής σειράς με τον Nicolas Cage στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Netflix

Στην τρίτη θέση της λίστας του Netflix κατετάγη μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς, το «The Queen’s Gambit» με την Anya Taylor-Joy και τον Bill Camp. Η δραματική μίνι σειρά εποχής που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μπόρεσε μάλιστα να τονώσει το γενικότερο ενδιαφέρον για το σκάκι. Αναλυτικά η λίστα του Netflix με τις πιο δημοφιλείς σειρές για το 2020 έχει ως εξής:

  1. «Casa De Papel» (65 εκ. θεατές)
  2. «Tiger King» (64 εκ. θεατές)
  3. «The Queen’s Gambit» (62 εκ. θεατές)
  4. «Too Hot to Handle» (51 εκ. θεατές)
  5. «Ratched» (48 εκ. θεατές)
  6. «The Umbrella Academy» (43 εκ. θεατές)
  7. «Never Have I Ever» (40 εκ. θεατές)
  8. «Space Force» (40 εκ. θεατές)
  9. «Lucifer» (38 εκ. θεατές)
  10. «The Floor is Lava» (37 εκ. θεατές)
  11. «Love is Blind» (30 εκ. θεατές)
  12. «Ozark» (29 εκ. θεατές)
  13. «The Last Dance» (23.8 εκ. θεατές)

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως έχουν εκφραστεί ορισμένες αμφιβολίες για τις μετρήσεις που ανακοινώνουν γενικότερα οι πλατφόρμες streaming (αφού η τηλεθέαση δε μετριέται όπως στην παραδοσιακή «μικρή οθόνη»). Το Netflix για παράδειγμα καταγράφει έναν θεατή κάποιον ο οποίος έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο λεπτά μιας σειράς ή ταινίας, καθώς θεωρεί πως είναι ένα αρκετά εύλογο χρονικό διάστημα που να υποδηλώνει ότι η επιλογή ήταν «σκόπιμη».