Ο Ricky Gervais αρνήθηκε να γίνει ο πρώτος stand-up κωμικός στο διάστημα

ricky-gervais Matt Baron
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Δεν ήθελα να το ρισκάρω» σχολίασε ο πρωταγωνιστής του «The Office».

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως ο Tom Cruise φιλοδοξεί να γυρίσει την πρώτη ταινία πέραν των συνόρων της Γης, ξεκινώντας μάλιστα έναν νέο ιδιότυπο νέο διαστημικό ράλι με τη Ρωσία. Με τις δύο παραγωγές να βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και να μην είναι ξεκάθαρο ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, ο Ricky Gervais αποκάλυψε ότι όχι μόνο του είχε γίνει πρόταση να γίνει ο πρώτος που θα έκανε stand-up κωμωδία στο διάστημα, αλλά και ότι την απέρριψε.

Ο Βρετανός κωμικός έκανε τη σχετική αποκάλυψη σε μια νέα συνέντευξη του στη Sun και δήλωσε πως δεν απλά ήθελε να «ρισκάρει» τη ζωή του. Πιο συγκεκριμένα ο Gervais εξήγησε πως του προτάθηκε να κάνει την εμφάνιση του σε μια εμπορική πτήση στο διάστημα.

Variety/REX / Rob Latour

«Μου έκαναν πρόταση για να πάω σε μια από αυτές τις [πτήσεις] που πας στο διάστημα για 15 λεπτά» δήλωσε ο Gervais, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εξωφρενική» αφού ο ίδιος «προσέχει όταν διασχίζει το δρόμο». Σύμφωνα με τη συνέντευξη «ήταν μια ομάδα δισεκατομμυριούχων και μου προσέφεραν την ευκαιρία να γίνω ο πρώτος κωμικός που θα έκανε stand-up στο διάστημα. Απάντησα όχι, δεν ήθελα να το ρισκάρω».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα σε αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή, ο Gervais μίλησε περισσότερο για την εξωπραγματική πρόταση που του έγινε, λέγοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι έχουν πληρώσει 300.000 δολάρια για να πάνε στο διάστημα και να ρίξουν μια ματιά. Και μετά λένε “ορίστε, δέκα λεπτά με τον Ricky Gervais”. Θα μπορούσαν να με δουν στο YouTube. Και τώρα έχουν σπαταλήσει 300.000; Ας κοιτάξουν έξω από το παράθυρο».