Τι Lisa Simpson, τι Kamala Harris

lisa-simpson-kamala-harris
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Οι «Simpsons» προέβλεψαν τα πάντα, από το κουστούμι στην τελετή ορκωμοσίας, μέχρι τις ανησυχίες για τον προϋπολογισμό.

Στη βιομηχανία του θεάματος έχει αναπτυχθεί το χιουμοριστικό γνωμικό ότι η animated σειρά των «Simpsons» έχει προβλέψει τα πάντα, κυρίως σε σεναριακό επίπεδο. Ωστόσο, αρκετές από τις «προβλέψεις» της σειράς που μετρά πάνω από 30 χρόνια παρουσίας έχουν πέσει μέσα σε θέματα που άπτονται του πραγματικού κόσμου.

Σύμφωνα με ορισμένους οπαδούς της σειράς, ένα επεισόδιο των «Simpsons» από το 2000 όχι μόνο προέβλεψε την εκλογή της Kamala Harris μετά από μια προεδρία του Donald Trump, αλλά έπεσε μέσα και στις ενδυματολογικές επιλογές της για την ορκωμοσία! Οι απολογητές αυτής της θεωρίας αναφέρονται στο επεισόδιο «Bart to the Future» της 11ης σεζόν που προβλήθηκε το 2000.

Σε εκείνο το επεισόδιο η Lisa Simpson έχει ενηλικιωθεί και εκλεγεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Donald Trump. Μάλιστα, η πρόεδρος Simpson σχολιάζει πως κληρονομήσει και έναν «φουσκωμένο προϋπολογισμό» από τον προκάτοχο της. Σαν να μην έφτανε όμως μόνο αυτό, το προεδρικό κουστούμι της Lisa Simpson θυμίζει αρκετά αυτό που φόρεσε η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris στην τελετή ορκωμοσίας της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η Lisa Simpson όσο και η Kamala Harris φόρεσαν ένα μοβ κουστούμι με κολιέ και σκουλαρίκια με μαργαριτάρια. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα «αποκάλυψη» για τις μαντικές ικανότητες των σεναριογράφων της εμβληματικής animated σειράς του Matt Groening έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.