Ράγισε το γυαλί μεταξύ Christopher Nolan και Warner Brothers

christopher-nolan Denis Makarenko
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αιτία του διαφαινόμενου διαζυγίου είναι η δυσαρέσκεια του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη με το «υβριδικό» πλάνο κυκλοφοριών του στούντιο.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως τη βιομηχανία του θεάματος, αφού πέραν των τεράστιων οικονομικών επιπτώσεων και της γενικότερης αβεβαιότητας για το μέλλον των κινηματογράφων, αναμένεται να επιφέρει και αρκετές παρασκηνιακές ανακατατάξεις. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση Warner Brothers να κυκλοφορήσει τις ταινίες ταυτόχρονα σε κινηματογραφικές αίθουσες και μέσω του HBO Max έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, σε βαθμό που ο Christopher Nolan να αναζητά να συνεργαστεί πλέον με άλλο στούντιο.

Πηγή της Wall Street Journal αναφέρει πως ο σκηνοθέτης είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από την «υβριδική στρατηγική διανομής» και φέρεται να έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει από το χολιγουντιανό στούντιο μετά από 18 χρόνια. Ο Nolan ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Warner Brothers το 2002 με το θρίλερ «Insomnia» και στη συνέχεια εδραιώθηκε με την τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη», το «Πρεστίζ», το «Inception» και το «Interstellar». Οι πιο πρόσφατες ταινίες του για το στούντιο ήταν η «Δουνκέρκη» το 2017 και το μοναδικό blockbuster της περασμένης χρονιάς, το «Tenet».

Shutterstock

«Έχοντας διατελέσει πολλά χρόνια ως ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτης της Warner Bros., ο Christopher Nolan, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε το “Tenet” την περασμένη χρονιά, είναι απίθανο να επιστρέψει στο στούντιο με το επόμενο έργο του, εν μέρει επειδή απογοητεύτηκε με την υβριδικό στρατηγική διανομής του στούντιο για το 2021» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις του στο ET, ο Christopher Nolan εξέφρασε  την αγανάκτηση του για την απόφαση του χολιγουντιανού στούντιο επειδή πάρθηκε ξαφνικά και θα είναι ιδιαίτερα χαοτική στην πράξη.  Ο 50χρνος σκηνοθέτης τόνισε πως η κίνηση της Warner Brothers ήταν «τόσο αμφιλεγόμενη που δεν είπαν τίποτα σε κανέναν», ενώ αργότερα, μιλώντας στο Hollywood Reporter χαρακτήρισε το HBO Max ως «τη χειρότερη υπηρεσία streaming».