John Boyega: «Τα μεγάλα franchise είναι σαν πολυτελείς φυλακές»

John-boyega Silvia Elizabeth Pangaro
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο πρωταγωνιστής της σίκουελ τριλογίας «Star Wars» σχολίασε πως ένα ρόλος μπορεί να «ατροφήσει άλλους μύες».

Έχοντας ενσαρκώσει τον Finn στη σίκουελ τριλογία «Star Wars», από το 2015 έως το 2019, ο John Boyega στα 28 του έχει ήδη αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες από τον ρόλο του σε ένα τόσο εμβληματικό franchise. Σε μια συνέντευξη όμως που παραχώρησε, ο Βρετανός ηθοποιός παρομοίασε τα μεγάλα franchise με «πολυτελείς φυλακές».

«Το να είσαι σε ένα μεγάλο franchise, είναι ορισμένες φορές σαν μια πολυτελής φυλακής για έναν ηθοποιός όταν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο. Γιατί μην ξεχνάτε, σε ένα franchise δουλεύεις πάνω σε έναν χαρακτήρα για χρόνια, το οποίο μπορεί να ατροφήσει άλλους σου μύες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Boyega.

BBC

Τα σχόλια του Βρετανού ηθοποιού έγιναν στο πλαίσιο της πρόσφατης εμφάνισης του στην πολυσυζητημένη σειρά «Small Axe» του Steve McQueen για το BBC. «Ήθελα να συμμετάσχω σε κάτι στο οποίο ήξερα πως θα παίξω έναν διαφορετικό τύπου ρόλου, έναν διαφορετικό τύπου άνδρα» εξήγησε ο Boyega.

«Γνωρίζοντας καλά τον Steve, είμαστε όλοι κομμάτι της ίδιας βιομηχανίας οπότε είχα ακουστά για το σκηνοθετικό στυλ του Steve, είχα μεγάλη περιέργεια και ενθουσιασμό για την ευκαιρία να αποτελέσω κομμάτι του. Όταν ολοκληρώθηκε και ήμουν στην τηλεόραση σκέφτηκα πως αυτή είναι η στιγμή μου» κατέληξε ο Boyega.