Διακανονισμός για περίπου 50 θύματα του Harvey Weinstein

harvey-weinstein
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με την απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου τα θύματα θα μοιραστούν 17 εκατομμύρια από την εκκαθάριση της Weinstein Company.

Πάνω από 50 θύματα του πρώην παραγωγού Harvey Weinstein θα μοιραστούν 17 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο διακανονισμού που ανακοίνωσε αμερικάνικο πτωχευτικό δικαστήρια. Το ποσό θα αντληθεί από την εκκαθάριση της The Weinstein Company, της εταιρείας παραγωγής των αδελφών Weinstein, η οποία κήρυξε πτώχευση το 2018.

Η δικαστής Mary Walrath εξήγησε πως το 83% των κατηγόρων αποδέχεται το σχέδιο διακανονισμού και δεν επιθυμεί περαιτέρω προσφυγή, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα τραύματα των εμπειριών τους με τον Weinstein. Στις δηλώσεις η δικαστικός τόνισε πως χωρίς το διακανονισμό, οι γυναίκες θα λάμβαναν ελάχιστη αποζημίωση.

EPA-EFE/Shutterstock / James Keivom

Από τις 47 γυναίκες που ψήφισαν για το διακανονισμό, οι 39 ήταν υπέρ ενώ οχτώ εναντίον. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλυγουντ συνεχίζει να εκτίει την ποινή 23 ετών στις φυλακές της Νέας Υόρκης, μετά την καταδίκη του την περασμένη χρονιά.

Μετά την ανακοίνωση για το διακανονισμό, η ομάδα των Silence Breakers – 24 γυναίκες που κατηγόρησαν ευθέως τον πρώην παραγωγό για σεξουαλική κακοποίηση, όπως οι Ashley Judd, Rose McGowan, Rosanna Arquette και Lauren Sivan, χαιρέτησαν την απόφαση λέγοντας πως «η κληρονομιά του Harvey Weinstein πάντα θα είναι ενός καταδικασμένου βιαστή. Θα πάει στη φυλακή – αλλά καμία ποινή δεν μπορεί να διορθώσει τις ζωές που κατέστρεψε, τις καριέρες που συνέθλιψε ή τη ζημιά που προκάλεσε».