Αναβολή για το φεστιβάλ των Καννών 2021

cannes-film-festival-paralia-karekles Denis Makarenko
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Τελικά τον Ιούλιο ανοίγει η αυλαία της ετήσιας διοργάνωσης.

Η περασμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τα φεστιβάλ κινηματογράφου, με πολλά αυτά να αναβάλλονται ή να πραγματοποιούνται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη, υπήρχε η προσδοκία πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα ξεκινούσε την άνοιξη, η οποία όμως φαίνεται πως διαψεύδεται.

Το φεστιβάλ των Καννών, το οποίο πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε, τελικά θα μεταφερθεί από τις 11-22 Μαΐου στις 6-17 Ιουλίου. Ο λόγος για την αναβολή είναι οι ανησυχίες των διοργανωτών ότι οι συνθήκες δε θα έχουν βελτιωθεί αρκετά μέχρι τον Μάιο, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κανονικά με κόσμο.

Shutterstock / Keitma

Σε άρθρο του Variety εκτίμησε πως η αναβολή για το καλοκαίρι θα έχει ως αποτέλεσμα να παρευρεθεί περισσότερος κόσμος, κάτι το οποίο θα τονώσει τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της γαλλικής Ριβιέρας. Οι αρχές της χώρας έχουν θέσει ως στόχο να εμβολιάσουν 2,4 εκατομμύρια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός στη Γαλλία και μόλις το 40% σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο, αναφέρουν οι Los Angeles Times σε πρόσφατο άρθρο τους.