Salma Hayek: «Νίκησα τον Harvey Weinstein»

frida
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η χολιγουντιανή σταρ μίλησε για την «τραυματική» συνεργασία της με τον πρώην παραγωγό στα γυρίσματα της «Φρίντα».

Η Salma Hayek μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην παραγωγή του βιογραφικού δράματος «Φρίντα» της Julie Taymor, όπου παραγωγός ήταν ο Harvey Weinstein, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

«Δεν είχα σχέση με τον Harvey Weinstein. Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Είχα μια επαγγελματική συνεργασία με τον Harvey Weinstein η οποία ήταν καταχρηστική με πολλούς τρόπους. Δεν πέτυχε αυτό που ήθελε. Ήταν τραυματικό» δήλωσε η Hayek στο podcast «WTF» του Marc Maron.

Shutterstock / Denis Makarenko

«Στην πραγματικότητα ήμουν πολύ έξυπνη τα πέντε χρόνια που προσπαθούσα να κάνω τη “Φρίντα”, πώς το χειρίστηκα. Επειδή δεν τον άφηνα να δει καμία αδυναμία. Ήμουν πάρα πολύ δυνατή, αλλά μετά όταν πήγαινα σπίτι, ορισμένες φορές είχα κατάθλιψη για εβδομάδες» εξήγησε στη συνέχεια.

Η χολιγουντιανή σταρ μπορεί να απέσπασε μια υποψηφιότητα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο βιογραφικό δράμα, όμως όπως αποκάλυψε η ίδια, η ταινία ολοκληρώθηκε «ενάντια στη θέληση» του Weistein. Η Hayek εξήγησε πως κατάφερε να τον «στριμώξει νομικά για να γυρίσει μια ταινία που δεν ήθελε να γυρίσει επειδή δεν πήρε από μένα αυτό που ήθελε για να γυριστεί η ταινία και έπρεπε να την κάνει».

Shutterstock / Dfree

«Έκανε τη ζωή μου μίζερη όταν γυρνάγαμε την ταινία και στο τέλος είναι ότι νίκησα. Τον κέρδισα στο δικό του παιχνίδι. Δεν είμαι ένα θύμα. Θεραπεύτηκα. Είμαι αγωνίστρια, είμαι δυνατή» τόνισε η ηθοποιός στη συνέντευξη της. Ωστόσο, όπως ομολόγησε στη συνέχεια, οι δραματικές αποκαλύψεις για τη δράση του Weinstein το 2017 της προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή.

«Δεν είναι μόνο η σεξουαλική κακοποίηση. Είναι και η ψυχολογική κακοποίηση στη δουλειά. Κακοποίησε και πολλούς άνδρες» σχολίασε χαρακτηριστικά η Hayek.