Ένας νέος «Μάγος του Οζ» από την Nicole Kassell

wizard-of-oz
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η βραβευμένη με Emmy σκηνοθέτιδα των «Watchmen» έχει αναλάβει να παρουσιάσει μια «φρέσκια ματιά» στο κλασικό παραμύθι.

Τα ριμέικ κλασικών ταινιών αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής στο Χόλυγουντ, με την Disney να δείχνει σταθερά το δρόμο προς την επιτυχία. Ακολουθώντας το παράδειγμα, η New Line Cinema ανακοίνωσε πως θα γυρίσει μια νέα εκδοχή του «Μάγου του Οζ» με τη Nicole Kassell στη σκηνοθεσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της βραβευμένης με Emmy σκηνοθέτιδας, στόχος της θα είναι να παρουσιάσει μια «φρέσκια ματιά» στους κλασικούς ήρωες του L. Frank Baum. Η κινηματογραφική μεταφορά του παιδικού μυθιστορήματος με τη Judy Garland στον ρόλο της Dorothy αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών.

Shutterstock / Paul Smith

«Νιώθω μεγάλη τιμή που συμμετέχω με τις Temple Hill και New Line για να επαναφέρουμε αυτή την πολυαγαπημένη κλασική ταινία στη μεγάλη οθόνη. Αν και το μιούζικαλ του 1939 είναι κομμάτι του DNA μου, είμαι ενθουσιασμένη και συγκινημένη με την ευθύνη να παρουσιάσω ένα νέο όραμα ενός τόσο θρυλικού παραμυθιού» δήλωσε η Kassell.

Συνεχίζοντας, η Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα εξήγησε πως οι θεματικές της πρωτότυπης ταινίας – ο αγώνας για το θάρρος, την αγάπη, τη σοφία και το σπίτι – είναι πιο επίκαιρες από ποτέ και σχολίασε πως ανυπομονεί να ξεκινήσει με την παραγωγή.