Αναβιώνει ένα από τα ανεκπλήρωτα έργα του Stanley Kubrick

stanley-kubrick
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η παραγωγή του νουάρ θρίλερ «Lunatic at Large» αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η παραγωγή της ταινίας «Lunatic At Large» που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο Stanley Kubrick πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2021. Σύμφωνα με άρθρο του Variety, οι παραγωγοί Bruce Hendricks και Galen Walker έχουν αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα του σεναρίου, το οποίο βρέθηκε στη βιβλιοθήκη του εμβληματικού σκηνοθέτη μετά το θάνατο του το 1999.

Όπως πολλές από τις συνεργασίες του Kubrick με τον σεναριογράφο Jim Thompson, η ταινία που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης όσο ζούσε φέρεται να είναι ένα «νουάρ θρίλερ». Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για την πλοκή ή το καστ, ωστόσο τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές φθινόπωρο.

REX/Shutterstock / MGM/Stanley Kubrick Productions/Kobal

«Η δυνατότητα για να φέρουμε ένα έργο του Stanley Kubrick στη μεγάλη οθόνη μετά από τόσα πολλά χρόνια είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ανυπομονούμε να γυρίσουμε μια ταινίας στο πλαίσιο του μοναδικού στυλ και οράματος του» σχολίασε ο Walker.

Πριν από τρία περίπου χρόνια είχε βρεθεί και άλλο ένα σενάριο του Kubrick με τίτλο «Burning Street», το οποίο ανακάλυψε ο καθηγητής Nathan Abrams στα πλαίσια έρευνας του για το «Μάτια ερμητικά κλειστά». Το συγκεκριμένο σενάριο δε γυρίστηκε ποτέ, καθώς είχε θεωρηθεί πολύ προκλητικό, όμως ορισμένα στοιχεία του ενσωματώθηκαν αργότερα σε άλλες ταινίες του Kubrick.