Elijah Wood: «Η σειρά του Amazon δε θα έπρεπε να λέγεται “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”»

elijah-wood Featureflash Photo Agency
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο πρωταγωνιστής των κινηματογραφικών μεταφορών του Peter Jackson εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τη νέα τηλεοπτική σειρά.

Ο Elijah Wood χρωστά πολλά στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», καθώς στον ρόλο του Frodo Baggins έγινε παγκοσμίως γνωστός. Αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πρόθυμος να εμφανιστεί στη νέα φιλόδοξη σειρά του Amazon που βασίζεται στον κόσμο του J.R.R. Tolkien, σε μια νέα συνέντευξη του για το περιοδικό Empire εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με τον τίτλο της νέας σειράς.

«Το βρίσκω πολύ περίεργο που την αποκαλούν εν συντομία “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” γιατί δεν είναι ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Διαδραματίζεται στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και σε μια συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη χρονιά, όταν εξήγησε πως η σειρά φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη με το «Σιλμαρίλλιον».

«Απ’ όσο καταλαβαίνω, το υλικό πάνω στο οποίο εργάζονται λαμβάνει χώρα χρονολογικά πολύ πίσω στη μυθολογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” ή της Μέσης Γης και οποιονδήποτε χαρακτήρα που εμφανίζεται στον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Ακούγεται περισσότερο σαν την εποχή του “Σιλμαρίλλιον”. Δε θέλω να το παίξω έξυπνος, αλλά είναι η Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης» είχε δηλώσει ο Wood στο IndieWire.

Τα γυρίσματα της σειράς του Amazon πραγματοποιούνται στη Νέα Ζηλανδία, όπου και έγινε η παραγωγή των δύο τριλογιών του Peter Jackson. Επί του παρόντος δεν έχουν διαρρεύσει επίσημες πληροφορίες για την πλοκή ή τους χαρακτήρες, όμως στο καστ συμπεριλαμβάνονται οι Morfydd Clark, Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Lenny Henry, Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera και Fabian McCallum.