Jodie Foster: «Ένιωθα σαν αποτυχημένη»

Jodie-foster Lev Radin
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τις ανησυχίες και εντυπώσεις της από την παραγωγή του δράματος «Οι κατηγορούμενοι».

Η Jodie Foster μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του δράματος «Οι κατηγορούμενοι». Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός τιμήθηκε με ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Sarah Tobias, η ίδια αποκάλυψε πως ένιωθε «αποτυχημένη» επειδή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των παραγωγών.

«Δεν έχω καμία αντικειμενικότητα για εκείνη την ερμηνεία. Ένιωθα λίγα σαν αποτυχημένη όταν γύρισα το “Οι κατηγορούμενοι”, επειδή υπήρχαν πράγματα που ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης με ενθάρρυναν να κάνω διαφορετικά και δεν μπορούσα. Πίστευα ότι είχα κατανοήσει πραγματικά τον χαρακτήρα και είχα κάνει αυτές τις επιλογές για τον χαρακτήρα που δεν μπορούσα να εγκαταλείψω, αν και μου ζήτησαν να τις εγκαταλείψω προκειμένου να πετύχω κάποιο στόχο που είχαν» δήλωσε η Foster στο podcast του Marc Maron.

Στη συνέχεια της συζήτησης, η 58χρονη ηθοποιός μίλησε για τη συνεργασία της με τον παραγωγό Stanley Jaffe, τον οποίο κατά δήλωση της, πραγματικά εκτιμούσε. «Ασκούσε μεγάλη δύναμη στο σετ και ήταν εκεί κάθε μέρα. Είχε πολλές απόψεις για τα πάντα, από το πόσο κοντό έπρεπε να είναι το μίνι μου μέχρι πώς έπρεπε να καπνίζω. Εκείνη την εποχή ήμουν καπνίστρια και δεν ήταν ικανοποιημένος με το πώς κάπνιζα [στην κάμερα]» εξήγησε η ηθοποιός.

«Υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις όλη την ώρα, επειδή ο κόσμος ανησυχούσε. Ανησυχούσαν επειδή [ο χαρακτήρας μου ήταν] “πολύ σκληρή” ή “αντιπαθητική”. Ασφαλώς, υπήρχε και ένα κομμάτι μου που επίσης ανησυχούσε γι’ αυτό, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό» σχολίασε η Foster για να συμπληρώσει πως ένιωθε σαν να ήταν «κακή ηθοποιός» επειδή δεν μπορούσε να αποδώσει τον χαρακτήρα της με πιο ευχάριστο τρόπο.