Spike Lee: Δεν αποκλείει συνεργασία με τη Marvel

spike-lee Silvia Elizabeth Pangaro
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ωστόσο, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης μάλλον απορρίπτει την DC Comics αφού θεωρεί ότι «πάντα ήταν σαχλή».

Η τελευταία δεκαετία στη βιομηχανία του κινηματογράφου έχει χαρακτηριστεί από την εδραίωση των ηρώων των κόμικς – και ειδικότερα της Marvel – στα box office όλου του κόσμου. Αναπόφευκτα λοιπόν, οι ταινίες αυτές προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών σκηνοθετών, όπως του Spike Lee.

Σε μια νέα συνέντευξη του στο Entertainment Weekly, ο Lee αποκάλυψε πως οπωσδήποτε θα εξέταζε προσεκτικά μια ενδεχόμενη πρόταση για τη σκηνοθεσία μιας ταινίας υπερηρώων. Όταν ρωτήθηκε εάν θα είχε τυχόν ενδοιασμούς να γυρίσει μια ταινία για ένα εμπορικό franchise όπως της Marvel, ο σκηνοθέτης ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον της Marvel. Μεγάλωσα διαβάζοντας κόμικ του Spider-Man» δήλωσε ο Lee, συμπληρώνοντας πως «για μένα, η DC Comics πάντα ήταν σαχλή. Απλά λέω. Εγώ στήριζα τη Marvel». Ο σκηνοθέτης τόνισε πως αν και δεν έχει σχέδια για το άμεσο μέλλον, θα εξέταζε προσεκτικά μια ενδεχόμενη πρόταση.

«Εάν εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία – και δεν την επιζητώ – θα την εξετάσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Lee. Η πιο πρόσφατη ταινία του σκηνοθέτη ήταν το «Da 5 Bloods» με τον Chadwick Boseman και το ντοκιμαντέρ «David Byrne's American Utopia» για τη θεατρική παράσταση του Μπρόντγουεϊ που έγραψε ο πρώην frontman των Talking Heads το 2019.