Ο George R.R. Martin σχεδιάζει ταξίδια στον χρόνο με δράκους για το HBO

diastima-taksidi-xoroxronos-xronos Who is Danny
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο δημιουργός του «Game of Thrones» ετοιμάζει μια μεταφορά του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας «Roadmarks» του Roger Zelazny.

Το πολυαναμενόμενο λογοτεχνικό φινάλε στο «Game of Thrones» μπορεί να μη φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, όμως αυτό δε σταματά τον George R.R. Martin να αναλάβει τη μεταφορά ενός μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας με δράκους για το HBO. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικάνος συγγραφέας συνεργάζεται με την Kalinda Vazquez πάνω σε μια σειρά που θα βασίζεται στο «Roadmarks» του Roger Zelazny.

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1979 επικεντρώνεται σε έναν δρόμο στο χωροχρόνο που κατασκεύαζαν οι μυστηριώδεις δράκοι του Bel’kwinith. Ο συγκεκριμένος δρόμος επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επισκεφτούν το παρελθόν και να αλλάξουν το μέλλον με δραματικές συνέπειες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Martin, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος του Zelazny μέχρι το θάνατο του το 1995, έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της τηλεόρασης ετοιμάζοντας μια μεταφορά του «Last Defender of Camelot» για ένα επεισόδιο του «The Twilight Zone» το 1985.

Shutterstock / T Studio

«Ο Roger ήταν φίλος, μέντορας και ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας που έζησε ποτέ. Ήταν τιμή μου που μπόρεσα να μεταφέρω τη δουλειά του στην τηλεόραση. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένους που θα αποτελέσω κομμάτι της μεταφοράς του μυθιστορήματος “Roadmarks” του Roger για το HBO. Έχουμε ένα υπέροχο βιβλίο, μια υπέροχη σεναριογράφο – την Kalinda Vazquez – και όλα τα συστατικά για μια υπέροχη, πρωτότυπη εκπομπή. Ανυπομονώ για ένα μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι» δήλωσε ο Martin.

Η Vazquez έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια ως σεναριογράφος του «Star Trek: Discovery» και εκτελεστικός παραγωγός του «Fear the Walking Dead», ενώ έχει εργαστεί επίσης στα «Marvel’s Runaways», «Once Upon a Time», «Prison Break» και «Nikita».