Woody Allen: «Συκοφαντικό και γεμάτο αναλήθειες το ντοκιμαντέρ του HBO»

woody-allen-soon-yi-previn Evan Agostini
ΤΡΙΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το «Allen v Farrow» εξετάζει τις σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Dylan Farrow εναντίον του Αμερικάνου σκηνοθέτη.

Το περασμένο Σάββατο το HBO κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Allen v Farrow», το οποίο εξετάζει τις σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Dylan Farrow εναντίον του Woody Allen. Σε μια ανακοίνωση τους, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης και η Soon-Yi Previn χαρακτήρισαν το ντοκιμαντέρ «συκοφαντικό και γεμάτο αναλήθειες».

Οι Allen και Previn σχολιάζουν πως οι Amy Ziering και Kirby Dick δεν είχαν «κανένα ενδιαφέρον για την αλήθεια» και τους έδωσαν ελάχιστο χρόνο να απαντήσουν στα ερωτήματα που εγείρονται στο ντοκιμαντέρ. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, η Dylan Farrow επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της ότι ο Allen την κακοποίησε το 1992, όταν ήταν επτά ετών.

Shutterstock / Globe Photos/mediapunch

Ο Allen από την πλευρά του αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και θεωρεί πως πίσω αυτές βρίσκεται η «εκδικητική» πρώην σύντροφος του, Mia Farrow. Η υπόθεση επανήλθε στη δημοσιότητα το 2014, όταν η Dylan Farrow περιέγραψε τις εμπειρίες της σε ανοιχτή επιστολή στους New York Times.

Το σκάνδαλο Weinstein που συντάραξε τον χώρο του θεάματος έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο ζήτημα, με αποτέλεσμα πολλοί ηθοποιοί να πάρουν θέση – με ορισμένους μάλιστα εξ αυτών να εκφράζουν τύψεις και πικρία για τις συνεργασίες μαζί του – αλλά και να καθυστερήσει η έκδοση της αυτοβιογραφίας του.