Έντονες αμφιβολίες για τη «διαισθητική νηστεία» της Gwyneth Paltrow κατά του κορωνοϊού

i-prosopiki-beauty-coach-tis-gwyneth-paltrow-apokaluptei-ta-mustika-tis-orimis-omorfias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Πρέπει επιτέλους να πάρουμε τον κορωνοϊό στα σοβαρά και πρέπει να εφαρμόσουμε σοβαρή επιστήμη» δήλωσε επικεφαλής του NHS.

Η Gwyneth Paltrow πρόσφατα αποκάλυψε πως έχει νοσήσει με τον κορωνοϊό και περιέγραψε τα συμπτώματα της, αλλά και μια δίαιτα «διαισθητικής νηστείας» που θεωρεί ότι θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τον Covid-19. Πιο συγκεκριμένα η μέθοδος της χολιγουντιανής σταρ συνδυάζει keto και vegan δίαιτες στο πλαίσιο μιας νηστείας μέχρι τις 11 κάθε μέρα.

Ωστόσο, ο ιατρικός διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Stephen Powis, εξέφρασε ανησυχίες για την πρόταση της Paltrow και τόνισε πως «όπως ο ιός, έτσι και η παραπληροφόρηση μεταδίδεται πέραν των συνόρων, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται. Οπότε πιστεύω ότι το YouTube και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων έχουν πραγματική ευθύνη και ευκαιρία εδώ».

Goop

Συνεχίζοντας, ο Powis δήλωσε στο BBC πως εύχεται στην Paltrow ταχεία ανάρρωση «όμως ορισμένες από τις λύσεις που προτείνει, δεν είναι λύσεις που θα προτείναμε στο NHS. Πρέπει επιτέλους να πάρουμε τον κορωνοϊό στα σοβαρά και πρέπει να εφαρμόσουμε σοβαρή επιστήμη. Όλοι οι influencers που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια ευθύνη και ένα καθήκον ως προς αυτό».